≫ 

Otkriven uzrok stravične nesreće u kojoj je poginula porodica iz Srbije

Podignuta je krivična prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom

  • 14

Neprilagođena brzina kretanja 25-godišnjeg BiH državljanina A. B., vozača teretnog vozila pulskih oznaka, uzrok je stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio juče oko 15.10 sati dogodio kod mesta Gornji Bogičevci, a u kojoj je život izgubila tročlana porodica iz Srbije.

Policijski uviđaj potrajao je do sitnih noćnih sati, a dok je pogrebno preduzeće preuzimalo tela na mestu nesreće, policija je u 19.30 sati 25-godišnjem vozaču kamiona, inače BiH državljaninu, pročitala njegova prava i uhapsila ga, piše Jutarnji.

Epilog kriminalističkog istraživanja je krivična prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, a zbog čega mu preti višegodišnji zatvor.

On će danas tokom dana biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Opštinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu. Očekuje se da će za njega biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela, ali i jer je reč o stranom državljaninu.

Prema krivičnoj prijavi, 25-godišnjak je u 15.10 sati vozio teretnjak s prikolicom na sprat koja služi za prevoz automobila te se kretao iz smera juga prema severu. Svoju vožnju, kako je utvrđeno uviđajem, nije prilagodio osobinama i stanju puta koji je bio klizav, pa je u jednom trenutku u krivini prešao na suprotnu stranu kolovoza, kojim je toga trenutka iz smera zapada nailazio "reno" srpskih registraskih oznaka u kojem je 38-godišnji D.P., kako Jutarnji saznaje, vozio svoju 57-godišnju majku i tri godine mlađeg brata.

Teretnjak je prvo prednjim delom udario u zaštitnu ogradu, a potom zadnjim delom skupa vozila u prednji deo "renoa". Kako je dalje nastavio nekontrolisano da se kreće, auto je teretnjak udario i u njegov zadnji deo. O jezivoj nesreći policija je dobila dojavu u 15.18 sati nakon čega su na mesto prepuno tuge stigle sve službe - od policije, ekipa Hitne pomoći, JVP Nova Gradiška i radnika HAC-a.

Navedena deonica bila je zatvorena za saobraćaj sve do 22 sata.

Inače, vozač teretnjaka prošao je alkotest, a još se čekaju rezultati analize krvi i urina koje je dao u gradiškoj bolnici pre nego što je uhapšen. Takođe, utvrđivaće se tokom istrage i je li možda u kobno vreme vozač koristio mobilni telefon.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаги

    23. oktobar 2021 | 11:47

    Возачи камиона...шлепера возе по ауто путу преко 120 км/ч, а имају ограничење 90 км/ч. пише им на приколици. Да би га претекао морам да возим најмање 150 км/ч. Он у прекршају, ја у прекршају. Ко треба да плати казну?

  • milena

    23. oktobar 2021 | 11:46

    Vozači kamiona su svi potencijalne ubice na putu, svi kupuju dozvole tj.kategorije, niko ne polaže za vozača i obično su nižih intelektualnih sposobnosti sa jedva završenim trogodišnjim školama.

  • Zile

    23. oktobar 2021 | 12:25

    Problem je taj što ove "gazde" daju svakom da vozi. Osigura ga kasko i onda ga boli uvo. Bolje mu je nego da mu stoji na placu. Ne može ni svako da bude vozac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA