Detalji masovne tuče u zagrebačkoj bolnici: Sukob izbio u gradu, eskalirao na hitnom prijemu

Jedan pacijent ima teške povrede vilice, a drugom je stradao pršljen.

  • 0

Burna noć između subote i nedelje desila se u KBC Zagreb zbog dve grupe mladih ljudi koji su se navodno potukli u Lučkom, a tuča je nastavljena u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) oko tri ujutro. Rezultat ovih sukoba je hospitalizacija dvojice muškarca. Jedan je zbrinut na traumatologiji, a drugi na maksilofacijalnoj hirurgiji.

- Jedan pacijent ima teške povrede vilice, a drugom je stradao pršljen. Obojica su van životne opasnosti, ali ostaju na lečenju - rekao je za Jutarnji list upravnik KBC-a Zagreb prof.dr. Ante Ćorušić i potvrdio da je policija bila u bolnici do sedam ujutro, kao i da su provereni sve video snimci kao bi se počinioci priveli pravdi.

Nezvanično, počinioci su već prepoznati i uhvaćeni.

Navodno je sve krenulo u Lučkom gde se sukobilo nekoliko osoba.

Teže je stradao jedan muškarac, pa su ga prijatelji uveli u automobil i krenuli po pomoć na Rebro. Međutim, za njima su krenuli i oni s kojima su došli u sukob i pratili ih do bolnice.

Povređenog su prijatelji smestili u OHBP Rebra i uputili se u svoj automobil, navodno berlinskih registracija, ali su ih ispred hitnog prijema sustigli i napali oni koji su ih pratili.

Tako su teško povredili i drugog muškarca, a potom su u prostoru hitnog prijema ponovo napali već povređenog.

Intervenisali su čuvari bolnice i pozvali policiju koja je sve do ranih jutarnjih sati radila uviđaj. Navodno, niko drugi od pacijenata i osoblja nije napadnut niti je stradao inventar bolnice.

Iz PU zagrebačke objavili su kako je policija za sada utvrdila da su četvorica nepoznatih počinioca fizički napala dvojicu muškaraca starih 24 i 25 godina nakon čega su oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema.

- Potom su došli do ličnog vozila marke "audi A4", u kojem se nalazila 23-godišnjakinja te su i nju fizički napali i oštetili vozilo. Dvojica muškaraca su teško povređena, dok je 23-godišnjakinja lakše - kažu iz zagrebačke policije napominjući da će se uviđaj obaviti danas tokom dana i da je u toku kriminalističko istraživanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA