• 0

Podstanar nožem 26 puta izbo staricu u Zagrebu: Počelo suđenje, poziva se na neuračunljivost

Jasna je u bolnici 5. maja podlegla stravičnim povredama, šest dana nakon svirepog zločina

  • 0
Hrvatska policija, Croatian police

Foto-ilustracija: Karl Thomas / allOver Photo / Profimedia

U županijskom sudu u Zagrebu počelo je suđenje 44-godišnjem Amiru E. koji je krajem aprila nožem ubio stanodavku Jasnu Z. (74) u centru Zagreba.

On je ženi, prema optužnici, tokom svađe, a potom i fizičkog sukoba, zadao ogrebotine na koži vrata i ramena. Nakon toga se dohvatio noža dužine oštrice 17 centimetara zadavši joj ukupno 26 ubdonih rana po telu, od čega su najteže bile one karotidne arterije na vratu zbog čega je izgubila svet i pala na tlo.

Jasna je u bolnici 5. maja podlegla stravičnim povredama, šest dana nakon svirepog zločina.

Nož kojim je Amir E. počinio zločin pronađen je tokom uviđaja odložen na komodici u hodniku.

Veštak psihijatar je u svom veštačenju zaključio da se kod optuženog radi o teškim psihičkim smetnjama koje su verifikovane pod tri ozbiljne dijagnoze, piše Jutarnji list.

- U skladu sa tim, kao i kroz medicinsku dokumentaciju, u vreme zločina bio je bitno smanjeno uračunljiv. Činjenica da on može rekonstruisati događaj, ali ne u potpunosti, je analogna ocena. U svakom slučaju smatram pozitivno što okrivljeni shvata važnost psihijatrijskog tretmana. S obzirom na to da se radi o težim smetnjama i bitno smanjenoj ubrojivosti tempore criminis, ako ne bi bilo sprovedeno psihijatrijsko lečenje, postoji rizik od ponavljanja sličnog ili težeg kaznenog dela - rekao je on.

Amir E. na to je reagovao tražeći da ne bude smešten u zatvor.

- U odnosu na moje to duševno stanje, kao posledicu rata valjda, zatvor mi smeta i potreban mi je mir. Pa ako bi moglo da se predloži da idem u bolničku ustanovu da odležim - rekao je on.

Video: Muškarac potegao nož na tipa koji ga umalo nije pregazio: Oružani incident na benzinskoj pumpi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima