≫ 

Luka došao na svet u taksi vozilu u Herceg Novom: "Dok sam otvorio njena vrata, ona se porodila"

Majka Dragana, kao ni vozač taksija Stefan, nisu slutili da će se sve odvijati tako brzo i kao na filmu

  • 0

Naizgled sasvim obična taksi vožnja u Herceg Novom, završila se na čudesan način, te noći, nešto iza jedan sat posle ponoći. U taksi vozilu "More" broj 26, došao je na svet Luka Radunović. Niko te večeri, 29. oktobra, pa čak ni mama Dragana, a da ne pričamo o Stefanu, vozaču taksija, nije slutio da će se sve tako brzo odvijati i da će se porođaj dogoditi u vozilu.

Kao i te večeri, kada se sve užurbano odvijalo, na granici adrenalinskog šoka, tako je, uz osmeh, Stefan istim vozilom došao po porodilju i njenu porodicu, da ih izvede iz porodilišta.

Stefan Đuranović, vozač taksija, iskreno za Radio Televiziju Herceg Novi priča kako je te večeri dobio nalog za vožnju kao i svaki drugi, ali će vožnju pamtiti do kraja života.

- Došao sam na adresu. Žena je imala kontrakcije. Sedište sam pomerio napred da može da ima više prostora pozadi. Gospođa je sela u auto i krenuli smo ka porodilištu. Stigli smo i ispred bolnice, ona mi je objasnila na koji ulaz treba da pođem. Obavestio sam zaposlene u porodilištu da dođu po nju i vratio se u auto, a gospođa mi je tada rekla "ja se ovde porađam". Ja sam se zaustavio, počeo da sviram i izašao iz auta. Dok sam ja otvorio njena vrata, ona se porodila. Ja sam bio šokiran, ali sam ostao miran. Medicinska sestra je sa babicom došla u pravi čas i sve je prošlo u redu. Doktor je odmah reagovao i sve je bilo odlično - priča Stefan.

Uz suze radosnice, majka Dragana Radunović, koja ima već sina i ćerku, priča da nije očekivala da Luka dođe na svet u tako neobičnim uslovima i okolnostima.

- I pomislila sam da bi se to moglo desiti kada sam pozvala taksi, jer je to već bilo stanje pred porođaj, ali sam se nadala da ću makar ući u porodilište. Ipak, uspela sam doći samo pred porodilište. Sve je dobro prošlo, i beba i ja smo dobro i zdravo. Te večeri je i moj lekar bio dežuran. Sve se odigralo filmski - otkriva mama Dragana.

Život je čudesan, baš kao i događaj koji se desio njihovoj porodici, priča za RTHN otac Ratko Radunović.

- Bilo je kasno, iza ponoći. Supruga je insistirala da neko od porodice bude sa njom, a opet neko je morao ostati i sa dvoje dece kući. Pozvali smo taksi i on je došao brzo. Posle pola sata od odlaska taksijem, ona se javila i kazala da se porodila u taksiju. Čudesan događaj. Stefana koji je vozio taksi, lepo sam zamolio da je odvede do porodilišta, da treba da se porodi, ali nisam mu zaista rekao da će to biti u njegovom vozilu. Sve se dobro odigralo, uz Božiju pomoć. Neobično je, svi smo srećni - kazao je tata Ratko.

Luka je odmah pobrao simpatije u porodilištu, pa je ispraćen kao prava zvezda. Među njima bila je i babica Slađana Adžić, koja je prisustvovala nesvakidašnjem porođaju.

- Ratko, Draganin suprug, pozvao je oko 1:10 da stiže njegova supruga, da je u bolovima i da se spremimo za porođaj. Međutim, kada je taksi stigao, nas je na ulazu dočekala porodilja i beba je već bila rođena. Ukazali smo im prvu pomoć, odvojili bebu od mame, prerezali pupčanu vrpcu, a zatim ih odveli u porodilište gde im je ukazana i stručna pomoć. Beba je na rođenju dobila ocenu 10, što je najviša ocena. Luka je težak 3.500 grama i dug 51 centimetar - kazala je babica Slađana, još uvek pod utiskom lepog događaja.

Sreću nije krio ni teča, Predrag Tanović, na čiji se rođendan rodio Luka.

- Porođaj se očekivao, a ja sam se potajno nadao da će to biti na 29. oktobar, datum kada sam i ja rođen. Ponosan sam na Luku, zajedno ćemo slaviti rođendane - kazao je Predrag.

Život plete lepe i čudesne priče. Luka, dobro došao!

Video: Trudnica se porodila ispred lifta naočigled prolaznika

(Telegraf.rs/Foto: Rthn.co.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA