≫ 

Vremešni provalnik upadao u stanove dok su ukućani na sahrani: Krao alkohol, naočare, fenove

Lopov je u osam provala otuđio robe u vrednosti od 4,6 miliona dinara

  • 0
Provalnik Foto: Policijska uprava zagrebačka

Riječki i zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje da je počinio ukupno 10 krivičnih dela teške krađe provaljivanjem i jedno krivično delo krađe u pokušaju, navodi Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da je od kraja avgusta pa do druge polovine oktobra u osam navrata na području Zagreba, provalio u stanove ili kuće za vreme dok u njima nije bilo ukućana, u tri slučaja ukućani su se nalazili na sahrani užeg člana porodice, da bi potom iz tih stanova ili kuća otuđio alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobilne telefone, naočare, novčanike, fenove za kosu i ostalo. U jednom od slučaja kada je provalio u kuću dok su ukućani bili na sahrani, osumnjičenog je videla korisnica jednog dela kuće da bi tada, nakon što je otuđio nakit, iskoristilo priliku i pobegao.

Sumnja se da je u kuće i stanove provaljivao tako što je prikladnim predmetima obijao ulazna vrata ili vrata terasa do kojih bi dolazio i savladavanjem visine.

Provalnik Deo ukradenih stvari, ali i alat provalnika, Foto: Policijska uprava zagrebačka

Sumnja se i da je dva puta u septembru i jednom u loktobru, u Rijeci, Kostreni i Kraljevici, dok su se ukućani nalazi na sahrani užeg člana porodice, provalio u stanove ili kuće iz kojih je otuđio novac, nakit, mobilne telefone, lekarsku dokumentaciju, informatičku opremu, lična dokumenta i ostalo.

Nadalje, 2. novembra oko 4 sata je, sumnja se, ušao u dvorište kuće gde je iz prostora ispod spoljnih stepenica otuđio jednu gumu i odneo je u automobil kojim se dovezao pa se potom vratio i po ostale gume, međutim, oštećena osoba ga je uočila pa je pobegao do vozila gde ga je ona sustigla i uzela mu gumu koju je hteo da odnese.

Materijalna šteta pričinjena ovim delima iznosi oko 300.000 kuna (oko 4.600.000 dinara).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku dok je poseban izveštaj dostavljen Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Video: Evo kako je lopov u niškoj apoteci planirao krađu priloga za decu obolelu od raka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA