≫ 

Kod Broda priveli nastavnicu: Policija kaže da je ometala ulazak učenika u školu

Policija je, kažu, dobila poziv da osoba ometa ulazak učenika u školu i ne ispunjava uslovne za ulaz

  • 0
Nastavnica privođenje Slavonski Brod Printskrin: Facebook

Napeto u Hrvatskoj i danas zbog kovid propusnica. Danas se društvenim mrežama proširio snimak na kojem se vidi kako dva policajca privode ženu i stavljaju joj lisice. Lokalni portal SBplus objavio je kako se incident dogodio ispred zgrade Osnovne škole "Vjekoslav Klaić" u Garčinu kod Slavonskog Broda. Prema njihovim informacijama, privedena je nastavnica koja radi u toj školi.

Taj portal navodi kako je do privođenja navodno došlo zbog nepoštovanja koje je nastavnica iskazala prema upozorenjima policijskih službenika koji su je nekoliko puta zamolili da prestane da ih snima mobilnim telefonom. S druge strane iz policije su poručili da su pozvani na lice mesta jer je žena ometala ulazak učenika u školu.

Kako su za Index nezvanično rekli iz policije, snimak ne prikazuje ceo incident.

 

Policija je, kažu, dobila poziv da osoba ometa ulazak učenika u školu i ne ispunjava uslovne za ulaz. Nastavnica je puštena nakon obrade, kažu u policiji.

Direktora: Juče je na nastavu došla učiteljica veronauke, koja nije htela da pokaže potvrdu ili test

- Juče je u Klokočevik na nastavu došla učiteljica veronauke, koja pre ulaska u zgradu škole nije želela da pokaže potrebnu dokumentaciju. Pitali smo je ima li kovid-potvrdu, potvrdu o preležanoj bolesti ili negativan test, ali nam nije na uvid dala ništa od toga. Dalje smo samo nastavili da radimo svoj posao. Prema uputstvima Ministarstva, Odluci Štaba, uputstvu Nastavnog zavoda za javno zdravlje, nismo mogli da je pustimo u zgradu škole - rekla je za SBplus direktorka škole Danijela Erić.

"Pozvala sam policiju zbog ponašanja nepoznatih osoba"

- Imali smo spremnu službenu belešku za takve slučajeve, kada osobe dođu na radno mesto, ali ne prilože potrebnu dokumentaciju, odnosno kada im zbog toga nije omogućen ulazak na posao. Juče su se u krugu škole našle i nepoznate osobe, a zbog njihovog ponašanja bila sam prisiljena da pozovem policiju. Podršku je učiteljici juče ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, ali nismo ni slutili da bi mogle završiti hapšenjem - rekla je Erić.

Direktorka tvrdi da ju je nastavnica likovnog pitala me otkud joj pravo da je pita za potvrde.

- Ujutro je nastavnica Likovne kulture trebalo od pola osam da ima nastavu u Garčinu. Procedura je na ulasku u školu bila jednaka. Snimala me mobilnim na ulazu, pitala otkud mi pravo da je pitam za potvrde - navela je Erić.

- Pokušala sam na smiren način još jednom da pojasnin svoje obaveze i sve odradim prema gore spomenutim uputstvima. U krug škole i danas su ponovno došli meni nepoznati ljudi. Nastavnica je pokušala da uđe u školu i na druga vrata te sam je u tome sprečila. Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, belešku nije potpisala - ispričala je direktorka.

"Opomenuli su je desetak puta"

"Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni rešiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vreme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne sme da čini te da im se ne obraća na grub način, ali očigledno ih nije poslušala. Radnici ne moraju da se vakcinišu, ali moraju da se testiraju. Uistinu smo učinili sve kako bi sistem funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali - slagali se mi s tim privatno ili ne - pravila moramo poštovati želimo li da uđemo na radno mesto - zaključila je direktorka.

Novinari su danas o ovom incidentu na press konferenciji održanoj nakon sednice vlade pitali i ministre obrazovanja i pravosuđa, Radovana Fuchsa i Ivana Malenicu.

Izjavili su kako to ne mogu da komentirišu, jer prvi put čuju za taj slučaj. Rekli su da će se informisati o svemu.

Video: Snimak sa lica mesta: Vozač BMW-a udario ženu na trotoaru, nije joj bilo spasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA