U Makedoniji uhapšen otac tri maloletnice zbog obljube i prodaje jedne ćerke, a majka zbog podvođenja

Prema Tužilaštvu, otac je zloupotrebljavajući svoj položaj prodao ćerku za 3.000 evra muškarcu na Kosovu i Metohiji, koga je pronašao preko Interneta

  • 0
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Otac tri maloletnice uhapšen je u Skoplju zbog obljube i prodaje jedne ćerke, a majka zbog podvođenja, kao i muškarac kojem je podvodila, saopštilo je Tužilaštvo Severne Makedonije.

Kako je precizirano u saopštenju, otac je duže vreme "vršio obljubu jedne od svojih ćerki", dok je majka osumnjičena za "zloupotrebu položaja majke deteta, koje nije napunilo 14 godina, i podvodila je devojčicu trećem licu za novčanu nadoknadu", prenose makedonski mediji.

Prema Tužilaštvu, otac je zloupotrebljavajući svoj položaj prodao ćerku za 3 hiljade evra muškarcu na Kosovu i Metohiji, koga je pronašao preko Interneta, pšrenosi Avaz.

Nakon što mu je bilo isplaćeno 3 hiljade evra, dodaje se, devojčica je odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka.

- Posle dva meseca ona je došla u goste kod roditelja, a otac je, pravdajući se da je predaleko, nije je vratio na Kosovo i nastavio je da vrši obljubu maloletne ćerke - navodi se u saopćenju.

Sve troje uhašenih su izvedeni pred sudiju za prethodni postupak skopskog krivičnog suda, koji je prihvatio predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije i odredio im pritvor od 30 dana.

Otac je izvršio dva krivična dela incest i trgovinu decom, a drugo dvoje krivično delo trgovine decom. Prema uputstvu tužioca, maloletnice je zbrinuo Centar za socijalni rad Skoplje.

Video: Hapšenje i pljačka u isto vreme: Loša verzija Boni i Klajda pokušala da strgne lanac uhapšenom momku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA