• 2

Zbog vršnjačkog nasilja u Nevesinju, 6 učenika menja školu, troje dobilo ukor direktora

Sedmaci su se iživljali nad svojim vršnjakom, tukli ga dok je on ležao na podu u učionici

Maltretiranje, tuča, dečak, dete, pesnica

Foto-ilustracija: Shutterstock

Zbog vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi u Nevesinju šest učenika je dobilo disciplinsku meru premeštanja iz centralne škole u područno odeljenje, dok su tri đaka dobila ukor direktora, odeljenskog veća i odeljenskog starešine.

Informacije o sankcijama je je potvrdilo Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, nakon što je obavešteno o rezultatima sprovedenih disciplinskih postupaka, koje je zatražilo za devet učenika 7. razreda Osnovne škole "Risto Proroković" Nevesinje zbog vršnjačkog nasilja, piše Klix.ba.

Navedenim učenicima je u skladu sa izrečenim vaspitno-disciplinskim merama smanjena ocena iz vladanja.

Školi je preporučeno da pedagoško-psihološka služba izradi individualni plan podrške za sve učenike, učesnike nasilja, kao i predavanja i radionice o vršnjačkom nasilju u razrednoj nastavi.

Takođe je preporučeno da razredne starešine informišu sve učenike o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja, kao i da održe roditeljske sastanke i sednicu Saveta roditelja na kojoj će biti predstavljene sve aktivnosti na otklanjanju narušavanja ugleda škole.

Podsetimo, snimak nasilja obavljen je na društvenim mrežama, a na njemu se vidi iživljavanje nad detetom koji leži na podu, a cela situacija, što je najgore, odvija se u učionici.

Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odeljenja. Prema informacijama roditelja, koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama, radi se o učenicima sedmog razreda osnovne škole.

Video: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DENI

  Ro se desava kad ulica odgaja decu a ne roditelji i pedagogija.

  2
  1

  Podelite komentar

 • Mila

  Auu, koja kazna. Vetar u ledja nasilnicima. Društveno koristan rad, zajedno sa roditeljima u nekom komunalnom preduzeću je lek ali na duži period. I, nakon toga posete socijalnim službama, psiholozima minimum god. dana.

  10
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima