• 3

Vrhovni sud potvrdio presudu: 30 godina zatvora ocu sa Paga koji je četvoro dece bacio s balkona

Optuženi je osuđen zbog pokušaja teškog ubistva svoje četvoro dece starosti tri, pet, sedam i osam godina

 • 3
Josip Rođak, Katica Rodjak Rođak, majka dece koje je otac bacio sa terase, Pag

Foto: Facebook

Otac sa Paga koji je pokušao da ubije svoje četvoro dece bacajući ih kroz prozor, osuđen je na 30 godina zatvora. Presudu je doneo Vrhovni sud Hrvatske. 

Vrhovni sud Republike Hrvatske je u trećem stepenu doneo presudu kojom je odbio žalbu optuženog kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Time je postala pravosnažna presuda kojom je optuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 30 godina.

U kaznu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru u kom se optuženi i dalje nalazi od 28. februara 2019. godine.  Uz kaznu je optuženom izrečena sigurnosna mera obveznog psihijatrijskog lečenja koja će se sprovoditi u okviru zatvorskog sistema i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora.

Optuženi je osuđen zbog pokušaja teškog ubistva svoje četvoro dece starosti tri, pet, sedam i osam godina. U jutarnjim časovima uzeo je jedno po jedno dete iz kreveta u kojima su spavali. Bacio ih je sa terase ispred ulaznih vrata stana sa visine od pet metara na betonsku podlogu u dvorištu, prenosi 24 sata.

Deca su tom prilikom zadobila povrede, od kojih su dvoje bili teško povređeni. Smrt dece izbegnuta je samo sticajem srećnih okolnosti.

Kao otežavajuća okolnost uzeta je prethodna presuda zbog povrede dečjih prava. Njemu je dijagnostifikovan sindrom oštećenja moždanih funkcija zbog čega optuženi ima trajno oštećenje psihičkih funkcija i česte oscilacije u raspoloženju. Narušeno mu je i fizičko zdravstveno stanje.

Jedinstvenom kaznom zatvora od 30 godina, koja obuhvata i kaznu iz opozvane uslovne presude, ispuniće se svrha kažnjavanja i izraziće se jasna društvena presuda. Kazna treba da utiče na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost ličnog postupka i spreči ga da ubuduće ne čini krivična dela i da svim građanima pokaže da je činjenje krivičnih dela loše, a kažnjavanje njihovih počinitelja pravedno.

Protiv presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske donesene u trećem stepenu nije moguće da se uputi žalba.

Video: Devojčica pesnicom udarila drugaricu u toku priredbe: Od igračke bude plačke, ali bukvalno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ccc

  27. decembar 2021 | 14:28

  U rudnik do kraja zivota da radi i svu platu sto zaradi za decu da se daje, a njemu hleb i voda samo

  5
  0

  Podelite komentar

 • Rade

  27. decembar 2021 | 13:48

  I to mu je malo. Ja bih njemu dozivotnu ribiju!!!!

  4
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima