≫ 

Porodica muškarca koji preti eksplozivom u Baru došla na lice mesta, on odbija da pregovara

Drama u Baru traje od 8 sati jutros

  • 4

Drama u Baru, koja je počela jutros u 8 časova i dalje traje. Policija i dalje bezuspešno pokušava da pregovara sa muškarcem koji preti da će aktivirati eksploziv ispred poslovnice jedne banke.

Muškarac koji se predstavio kao Edin B. jutros je došao ispred poslovnice banke u Ulici Maršala Tita i pretio da će aktivirati eksploziv. Prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsednika i potpredsednika Vlade, kao i predsednika Skupštine, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima "Primorke" naneta višemilionska šteta.

Muškarac je na tom snimku pokazao deo improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

- Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vreme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije - naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Vijesti javljaju da je policija nekoliko puta pokušala da pregovara sa muškarcem da odustane od namere, ali zasad bezuspešno. Javljaju i da su dolazili članovi njegove najuže porodice, čak je i njegova majka pokušala da razgovara sa njim, ali to nije dalo efekta.

Edin B. je navodno telefonom razgovarao i sa svojim bratom, ali ni to ga nije odgovorilo od namere.

Za sada nije poznato kakvu napravu muškarac zaista ima kod sebe, kao i da li ima još nešto osim eksploziva.

Barani pričaju da je Edin uzoran mladić, sportista, koji nema policijski dosije. Nadležni su potvrdili da osumnjičeni nije lice sklono kriminalnim aktivnostima.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić kazao je za TV Vijesti da je muškarac jutros zabranio ulazak u poslovnicu zaposlenima u banci, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

- Njegovi zahtevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlene Primorke od strane banke - rekao je Đurišić i dodao da je lice mesta evakuisano i da ne postoji opasnost za građane.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović izjavio je da ne može da prognozira kako će se rešiti situacija. On je na vanrednoj pres konferenciji rekao da se nada najboljem ishodu.

- Ono što primarno treba da se uradi je razumevanje situacije i bez upotrebe sredstava prinude dođe do reakcije ove osobe. Poslate su jedinice koje treba tamo da budu, tamo su ljudi koji su kompetentni da se nose sa ovom situacijom - kazao je ministar.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je muškarac, koji se predstavlja kao Edin B., od ranije poznat policiji kako se ne bi kreirala negativna slika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pink panter

    28. decembar 2021 | 12:31

    Muka natjerala čovjeka da ovo uradi banke najveći zelenaši i prevaranti

  • Dasa

    28. decembar 2021 | 13:46

    Korona je ucinila svoje...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA