≫ 

Hrvatski stručnjak o nestanku Mateja Periša: "Da se to dogodilo u Zagrebu, sve bismo poligrafski testirali"

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati

  • 55

Penzionisani zagrebački kriminalista i stručnjak za potrage Branko Lazarević kazao je kako je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah i sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. Tako je, smatra, trebalo uraditi i sa nestankom Mateja Periša.

- Kad god osoba nestane, policiju treba obavestiti odmah, a policija treba da razmotri sve mogućnosti i da preduzme baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenario. U tom smislu, sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi takođe treba postupati kao da se dogodilo najgore - kazao je u ponedeljak za Dnevnik.hr iskusni zagrebački penzionisani kriminalista Branko Lazarević.

Lazarević je naglasio kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar. U konkretnom slučaju, možda bi temeljem saradnje dve policije trebalo angažovati i dobrog kriminalistu iz Hrvatske koji će raditi na slučaju s kolegama iz Beograda, kazao je.

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije, oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.

- Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moje kolege i ja doslovno bismo priveli u stanicu sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim odmah bismo razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali kako bismo videli podudaraju li se svi navodi o nestanku - ističe Lazarević.

Paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju treba napraviti detaljnu analizu njihovog ranijeg odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko kluba, ističe.

- Često je za razrešavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, primera radi, mogli zapevati neku pesmu koja se domaćima nije svidela, pa da ga nakon izlaska iz kluba neko dočeka i napadne. Ali to su za sada samo nagađanja - Lazarević je govorio opšte o pravilima potrage.

Kazao je i kako bi hteo da mladić bude pronađen živ i zdrav, ali veruje da se samoj potrazi moglo i trebalo pristupiti puno ozbiljnije.

Oglasio se MUP povodom slučaja nestanka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za M.P. (27) čiji je nestanak 31. 12. 2021. u 18 časova prijavio njegov drug.

Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mere i radnje u cilјu pronalaska nestalog mladića.

U potragu za M. P. uklјučeni su policijski službenici iz više organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sl

    3. januar 2022 | 11:55

    Da se to desilo u Zagrebu,Srbinu,vi ga ne bi ni trazili,a kada bi ga nasli,pitanje je kako bi prosao!

  • 534

    3. januar 2022 | 12:59

    Poznat nam je rad zagrebačke policije. Posebno u rešavanju ubistava i napada na srbe. Sve rešeno. Sedi i pokri se ušima.

  • Srpkinja

    3. januar 2022 | 11:36

    Moja poeodica, svi poznanici, svi ljudi koje srecem, svi komentarisu da se nadaju i mole da ovaj decko se ziv vrati svojoj porodici. Treba pritisnuri sve. Vrlo je cudno da je nestanak tako kasno prijavljen, a videli su da mu je jakna ostala u klubu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA