≫ 

Preminula beba u Danilovgradu, imala je koronu: Sledi obdukcija

Kod bebe su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi

  • 1
beba ilustracija novorođenče Foto: Pixabay/ Ilustracija

Zavod za hitnu medicinsku pomoć zatražio je obdukciju bebe stare dva i po meseca koja je jutros preminula kod kuće u Danilovgradu.

Polučasovna reanimacija tima hitne pomoći na licu mesta nije dala rezultat, saopštio je Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

- Reč je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom lečenju 17 dana. Beba je bila COVID pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, nakon dolaska na kontrolu početkom ove sedmice, beba je preventivno zadržana u bolnici i nakon toga, sa urednim nalazima, otpuštena na kućno lečenje.

- Neposredni uzrok smrti biće ustanovljen nakon rezultata sudsko medicinske obdukcije - zaključuju u saopštenju.

Video: Broj zaraženih beba raste: U kovid odeljenju za novorođenčad 50 obolelih, imunitet dece sve veći mit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga

    13. januar 2022 | 21:26

    Jao bože dragi, zašto si bože uzeo malog andjela, zašto bože nisi mene uzeo, drce mi se cepa kada čujem tako nešto, iskreno saučešće roditeljima i celoj porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA