• 22

Hrvatski mediji objavili prepisku Matejevog prijatelja sa njegovom devojkom, pominje se i droga

Prepiske se odnose dan nakon samog nestanka Mateja Periša i pet, šest dana nakon toga

 • 22
Matej Periš nestanak potraga reka policija klub Gotik

Foto-montaža: MUP RH, ATA Images

Hrvatska policija i dalje ispituje okolnosti koje su prethodile nestanku 27-godišnjeg Mateja Periša u Beogradu.

Osim što je ispitala sve Matejeve prijatelje, policija je u posedu i svih poruka koje su oni između sebe razmenjivali.

Koliko će te poruke rasvetliti nestanak samog Mateja, teško je pretpostaviti, ali će barem doneti neku sliku događaja koji su prethodili njegovom nestanku.

Slobodna Dalmacija došla je u posed dela WhatsApp prepiske između Matejevog prijatelja B., koji je bio s njim u Beogradu te kritične večeri, i Matejeve devojke S. koja je ostala u Splitu i nije išla sa društvom u Beograd.

Prepiske se, kako piše hrvatski portal, odnose dan nakon samog nestanka Mateja Periša i pet, šest dana nakon toga.

Tako B. u prvoj poruci piše Matejevoj devojci S.: "Ja ne znam šta je njemu bilo. Halucigene droge ili šta. Slične... Mi nismo uzimali, ja ne znam šta je njemu bilo."

S. mu odgovara: "Pa ne verujem da je sam pa sakrivao, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu staviti u piće."

B. joj nakon toga piše: "Stvarno ne kužim."

B. potom nekoliko dana odgovara na poruke devojke S., ali se one ne odnose na ovu temu, da bi par dana nakon toga između njih opet bila obnovljena ova priča, prenosi Slobodna Dalmacija.

B. joj tako piše: "Može biti i to što ti govoriš. Al opet došao bi do Mira, reka idem rešiti, ne bi mu rekao idem da napravim đir po klubu. Ne znam stvarno šta da kažem."

S. mu nakon toga odgovara: "Da ali usput upao u priču u tom điru sa čovekom, možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila."

B. joj odgovara: "Može biti stvarno, koliko znam Maja ne koristi."

S. dalje pita: "A jel mu bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?"

B. joj dogovara: "Nije on ni znao. I to je bilo nakon što je on nestao."

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, a to je zašto Matejev prijatelj B. menja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako devojka S. zna situaciju sa Zadranima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ovakvih poruka ima na desetine i policija sklapa mozaik potpune rekonstrukcije odnosa i događanja u klubu i posle Matejevog odlaska, jer rekonstrukcija Matejeve trase kretanja i svega što je kamerama vidljivo je već obavljena.

Možda ovi dokazi neće pomoći da se nađe Matej, ali će rasvetliti zašto je Matej u majici izleteo iz kluba Gotik u beogradsku noć i zašto je nakon trčanja od devet minuta stepenicama ispod restorana Savanova krenuo prema reci Savi.

Podsetimo, za Perišem se traga već 20 dana, a na poslednjem snimku do koga je beogradska policija došla vidi se silueta muškarca koji se spušta ka Savi. Prema rečima veštaka Nikole Dragovića za Telegraf.rs za utvrđivanje identiteta osobe potrebno je 30 dana.

Nenad Periš, otac nestalog Mateje Periša kaže za Telegraf.rs da i dalje gaji nadu da će se kući vrati sa živim sinom.

- Šta mogu da vam kažem nego da mi je teškom kao i svakom roditelju. Budim se i odlazim na spavanje s nadom. Svestan sam vremena koje prolazi, ali nadu ne gubim. Niti smem niti želim, zbog svoga Mateja. Hvala svima koji rade na ovom slučaju i duboko zahvaljujem svima koji saosećaju i mole - rekao je Matejev otac.

Video: Išli smo putem kojim se kretao Matej Periš pre nego što je nestao: Rekonstrukcija iz prvog lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Acko

  Ne verujem nista tim drugarima njegovim.END

  84
  4

  Podelite komentar

 • Beti

  Nije njima prvi put, da oni konzumiraju ovakve stvari!!! Svi njegovi drugovi i drugarice su umešani!!! Jadan otac!!

  74
  0

  Podelite komentar

 • SVM

  Naravno,prvo je i trebalo krenuti od drugova u traženju istine. A to,moje dete neće,moje dete ne bi... Ne postoji ni jedno dete koje makar jednom nije sakrilo nešto od roditelja

  65
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima