Matejev otac za hrvatske medije: U kontaktu sam sa drugovima, teško im je. Slučaj je komplikovan

Nenad Periš kaže da je u kontaktu sa srpskom i hrvatskom policijom i da je zadovoljan njihovom saradnjom

  • 2
Matej Periš Nenad Periš Foto: Nikola Anđić, MUP RH

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša (27), za Večernji list osvrnuo se na dosadašnji tok potrage. Danas je, naime, tačno mesec dana od nestanka njegovog sina.

- Jutros je prošlo mesec dana od kako se Mateju gubi trag. Nažalost, nema novih informacija od onih koje su već više puta objavljene. Na glavno pitanje, gde se Matej nalazi, nemamo odgovor - rekao je Periš.

On je zatim rekao da je zadovoljan radom srpske policije.

- Rade sve što mogu, koncentrisani su na određena saznanja koja su proizašla iz video snimaka. S obzirom na kvalitet i broj kamera, pokušavaju da rekonstruišu šta je moglo da se dogodi. Nemam nikakvu zamerku na njihov rad. Hrvatski MUP je takođe upućen, saradnja postoji, rade stručno svoj posao - rekao je Periš.

Matejev otac je zatim dodao da je ovaj slučaj veoma komplikovan i da zato postoji toliko dezinformacija i pokušaji drugih da se uključe u rekonstrukciju događaja.

- Molim ih da se jave MUP-u Srbije ili Hrvatske, mislim da je to pravi put - navodi on.

Kaže i kako je u kontaktu s hrvatskom policijom.

Matej Periš Foto: Facebook/Matej Periš

- Policiji je važno da ima mir da bi se koncentrisali na bitne stvari, nisam ih propitkivao. Prošle nedelje su mi rekli da će ubrzo doći, obavestiće me. Postoji dobra saradnja, nemam nikakvu zamerku. Ovo jedino policija može da reši, ali zahvaljujem svima koji dobronamerno pokušavaju da pomognu. Molim ih da se jave policiji, ne da rade privatne istrage. Privatne istrage mogu samo, ako nisu dobro usmerene, odmoći radu policije - rekao je on.

Nenad kaže da je u stalnom kontaktu sa Matejevim drugovima, dok se sa Majom, Splićankom koja živi u Beogradu, nije čuo.

- S prijateljima sam se čuo juče, teško im je svima. Neizvesnost je grozna, sve ih muči. Oni su rekli ono što su znali - kaže Periš.

On kaže da veruje policiji i svima koji su dobronamerni. Ipak, u svemu tome, kako navodi, bilo je i informacija koje su bile namenjene "stvaranju rijaliti programa".

- Ova situacija je grozna i ne bih želeo ikome da prolazi kroz ovo - rekao je.

U Beogradu, kaže, ostaje dok potraga traje.

- Smatram da ovde moram da budem, tako se osećam i nemam gde da idem. Vreme će pokazati svoje, za sada sam tu, daj Bože da bude što kraće, da se reši - rekao je.

Video: Nenad Periš o 30 dana potrage za Matejem Perišem: Ima snažnu poruku za sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA