≫ 

Određen pritvor Mostarcu koji je napao policajce sekirom: Vređao ih i pretio im da će ih ubiti

Njemu je određen pritvor od najmanje mesec dana

  • 1
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

I.M. iz Mostara, koji je policajce napao sekirom, određen je pritvor od mesec dana, zbog oštećenja tuđe stvari i napada na službeno lice.

Pritvor je određen na priedlog Tužilaštva HNK, koje osumnjičenom stavlja na teret da je 9. februara 2022. godine, oko 21.30 sati u Mostaru, u ulici Fra Franje Miličevića br. 25, u stambenoj zgradi u kojoj živi, lovačkom sekirom i metalnom bejzbol palicom oštetio ulazna vrata stana u vlasništvu Z. M. na šestom spratu i dvoja ulaznih vrata koja vode na mansardu.

On se potom, kako se navodi u optužnici prilikom intervencije policijske patrole policajcima J.J., N.H. i S.Ć. obraćao vulgarnim rečima i psovkama, preteći da će ih napasti i "pobiti", krećući se prema njima držeći u rukama lovačku sekiricu-sataru i metalnu bejzbol palicu, nakon čega ga je policija savladala i lišila slobode, piše Klix.

Portparolka Tužilaštva HNK Ana Rajič kaže kako je Opštinski sud u Mostaru ocenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično delo ili da će učiniti krivično delo kojim preti, a za ta krivična dela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili više godina.

- Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar u saradnji s PU Mostar nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična dela - kazala Rajič.

Video: Oštećeni objekti u Mostaru, Nevesinju, Ljubinju...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA