Gradonačelnik Zagreba o padu misteriozne letelice: Ovako nešto se nikad nije dogodilo

Niko nije stradao i to je sreća u nesreći. Radi se o relativno velikoj letelici. Vreme kad se ona srušila i lokacija gde su fragmenti sleteli, neverovatno je da niko nije stradao, rekao je Tomašević

  • 2
Zagreb gradonačelnik Tomislav Tomašević Foto: Tanjug/Hina/Edvard Susak

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da je sa premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao o misterioznoj letelici, koja je pala u tom gradu i ostavila stravičan krater.

Podsetimo, letelica je sinoć pala zagrebački Jarun, a sumnja se da je doletela iz Ukrajine. Srećom, nije bilo povređenih.

Tomašević je rekao da je ovo događaj bez presedana i da je čudo što niko nije stradao.

- Znate već da se radi o letelici. Delovi letelice su na više lokacija. Niko nije stradao i to je sreća u nesreći. Radi se o relativno velikoj letelici. Vreme kad se ona srušila i lokacija gde su fragmenti sleteli, neverovatno je da niko nije stradao. Nadležno ministarstvo će se uskoro obratiti javnosti, DORH radi uviđaj. Zasad nema informacija o eksplozivnim elementima - rekao je Tomašević.

On je rekao da bi pričekao državne službe da komuniciraju o tipu letelice.

- Imamo DORH, na njima je da daju informaciju da kažu otkud je došla letelica. Čuo sam se i s premijerom na ovu temu, razmenili smo informacije koje imamo, otkud je došla i kako je moguće da je došla kod nas. Ovo je događaj bez presedana, ovako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu. Zagrepčani su već istraumatovani potresom i pandemijom - rekao je Tomašević.

On je rekao da je u pitanju nekoliko lokacija gde su pali fragmenti i da nema naznaka da se radi o nekakvoj nameri.

- Sad je glavna stvar kako je moguće da je došlo do toga i kako osigurati da se to više nikad ne ponovi - rekao je Tomašević.

- Nastala je imovinska šteta, najvažnije je da niko nije stradao. Nisam lično video ostatke, ali i da jesam, ne bih opisivao šta sam viido. Sistem je upregnut i koordiniran sa sistemom državnih službi. Svi pažljivo komuniciraju jer je sve ionako osetljivo. Imovinska šteta je na vozilima, ali utvrđuju se i lokacije fragmenata pa ćemo znati više - rekao je Tomašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA