Mali Nikola izgubio bitku za život: Zbog njega su padali propisi, menjane odluke i regulative-

Zbog Nikoline priče je odlučeno da će Grad Banjaluka podržavati porodice čija deca su obolela od retkih oboljenja i nakon 18 godine

  • 0
Nikola Kovačević, Gornja Piskavica Foto: Printskrin/RTRS/Youtube

Nikola Kovačeviće iz Gornje Piskavice koji je bolovao od Vofgangovog sindroma izgubio je bitku sa tom opakom bolesti, objavljeno je na društvenim mrežama.

U proteklom periodu organizovane su razne humanitarne akcije za pomoć Nikoli i njegovim roditeljima da nabave neophodne lekove. Životna priča Nikole je skrenula pažnju i na pojedine problematične propise koji otežavaju život porodicama koje se bore sa retkim bolestima. Jedan od njih je zbog toga lani i izmenjen. Naime, odlučeno je da će Grad Banjaluka podržavati porodice čija deca su obolela od retkih oboljenja i nakon 18 godine, piše Srpskainfo.

– Napustio nas je, i u neki bolji svet otišao mali Nikola. A bio je sinonim pravde i pravednosti. Za svu decu koja pate od retkih bolesti. Zbog malog Nikole i njegove teške životne priče, padali su propisi, menjane su odluke i regulative – navedeno je u objavi.

U objavi je navedeno da je Nikola juče sahranjen u Piskavici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA