Maloletnik uhapšen zbog ubistva žene: Motiv za zločin u Zenici koristoljublje?

Obdukcijom, koja je obavljena u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, utvrđeno je da je smrt osobe nastupila nasilnim putem, usled iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu

  • 2
Republika Srpska policija Foto: Profimedia/STR/AFP

K. S. iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je pre nedelju nada ubio B. A. (56), a motiv zločina je, po svemu sudeći, bilo koristoljublje.

Kako su saopštili iz policije, dana 19. marta, u 16.25, dobijen je poziv da je u ulici Poglavnica u Zenici, u porodičnoj kući pronađeno telo ženske osobe, B.A. iz Zenice.

- Obdukcijom, koja je obavljena u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, utvrđeno je da je smrt osobe nastupila nasilnim putem, usled iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu, nakon čega su prduzimane intenzivne aktivnosti službenika Sektora kriminalističke policije, u skladu sa nalozima i upustvima dežurnog kantonalnog tužioca koji je sve vreme direktno nadzirao i usmeravao radnje koje su preduzimane na utvrđivanju okolnosti pod kojim je nastupila smrt žene - naveli su iz MUP, prenosi Srpskainfo.

- Kao rezultat naznačenih aktivnosti, pronađen je i uhapšen maloletnik K. S., iz Zenice, koji se sumnjiči da je počinio navedeno krivično delo. Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog na okolnosti počinjenog krivičnog dela za koje se tereti, K.S. će biti predat na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično delo ‘Ubistvo’ iz člana 166. stav 2 Krivičnog zakona Federacije BiH – kazali su iz zeničke policije, piše Avaz.

Kako je utvrđeno sprovedenom istragom, motiv ovog ubistva je bio koristoljublje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koji bre kantoni

    26. mart 2022 | 18:48

    najsiromasniji na balkanu a glume svajcarsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA