U Hrvatskoj uhapšeno 10 osoba zbog droge: Prokrijumčarili najmanje 1,5 tonu kokaina iz Južne Amerike

U akciji je učestvovalo stotinak policajaca kriminalističke i interventne policije

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Hrvatski MUP povrdio je danas da je u saradnji sa Uredom za borbu protiv organizovanog kriminala (USKOK), okončao kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera i uhapsio 10 osoba za koje mediji pišu da su prokrijumčarile najmanje tonu i po kokaina iz Južne Amerike.

MUP je, ne navodeći detalje, saopštio da je kriminalističko istraživanje usmereno na kriminalne grupe iz domena organizovanog kriminaliteta čiji se članovi sumnjiče za počinjenje najtežih krivičnih dela.

Policija navodi da je u sredu uhapsila 10 osoba i da su se dokazne radnje sprovodile na području više policijskih uprava, kao i da je u akciji učestvovalo stotinak policajaca kriminalističke i interventne policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnela krivičnu prijavu USKOK-u.

Hrvatski portal Index, pozivajući se na medije, piše da su među uhapšenima P. Ć. koji je 2011. uhapšen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine zatvora, kao i O. Č. koji je prošle godine osuđen na šest i po godina zatvora zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora koji je nađen među bananama u Luci Ploče.

Video: Spektakularni snimak dramatične policijcke akcije: Pogledajte gde je bila sakrivena droga

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA