≫ 

Suze Gabrijelove majke povodom podizanja optužnice: Moga sina niko neće vratiti, ali očekujem pravdu

Gabrijelova porodica je s olakšanjem, ali i suzama u očima primila vest o potvrđivanju optužnice protiv tri doktorke i medicinske sestre odgovorne za nesavesno lečenje devetogodišnjeg dečaka

  • 1
Gabrijel Bebić Foto: index.hr/Privatna arhiva

Opštinski sud u Metkoviću potvrdio je optužnicu protiv tri doktorke Hitne pomoći u Metkoviću i jedne medicinske sestre iz pedijatrijske ambulante, koje se terete za nesavesno lečenje i smrt devetogodišnjeg dečaka Gabrijela Bebića.

Gabrijelova porodica,j koja od njegove smrti čeka svoju pravdu, odnosno pravdu za svog Gabrijela, s olakšanjem, ali i suzama u očima je primila vest o potvrđivanju ove optužnice.

- Pitate me kako se osećam? Jako teško. Pravde za našeg Gabrijela nema. Ovo sada radim za decu Metkovića i Doline Neretve kako se ovako nešto više nikada ne bi dogodilo ni jednom detetu, ni jednoj majci i ocu, bratu ili sestri.

Moje dete niko i ništa vratiti neće. Ja mogu svakog da pogledam u oči, a sigurna sam da oni koji su ovo uradili mom detetu ne mogu pogledati ni sebe u ogledalo. Očekujem pravdu, a najveća pravda će im biti bol kada čuju svoje presude, rekla je za Slobodnu Dalmaciju kroz suze Ivana Bebić, Gabrijelova majka.

Spis ovog predmeta dostavit će se sudiji koji će voditi glavnu raspravu, a sve kako bi pripremio glavnu raspravu pred Opštinskim sudom u Metkoviću. Kako sada više nema prepreka za zakazivanje glavne rasprave, očekuje se da će ona biti zakazana u najkraćem mogućem roku, najverovatnije već u junu ove godine.

Tako će nakon tri i po godine slučaj u kojem je dečak preminuo od običe upale grla dobiti epilog.

Podsećamo, bezazlena upala grla se zbog nepružanja adekvatne medicinske pomoći iskomplikovala i pretvorila u sepsu od koje je dečak preminuo.

Ako se na sudu dokaže krivica četiri medicinske radnice, tri doktorke i medicinska sestra mogu biti kažnjene kaznom zatvora od jedne do osam godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    12. maj 2022 | 06:44

    I ako budu osudjeni,dobice uslovne kazne,primer ima puno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA