Ljubav sarajevskih Romea i Julije prekinuta na mostu pre 29 godina: Boško i Admira umrli su zagrljeni

Ko je kriv za njihovo ubistvo, nikada nije otkriveno

  • 23
Boško i Admira sarajevski Romeo i Julija Printskrin: RTS

Danas se navršava 29 godina od ubistva Boška Brkića i Admire Ismić na sarajevskom mostu tokom rata u BiH.

Fotografija mrtvih tela mladog para, na kojoj se vidi kako zagrljeni leže na mostu, obišla je ceo svet, a oni su sa razlogom nazvani "sarajevski Romeo i Julija".

Ljubavna priča Boška i Admire, Srbina i Bošnjakinje, iz godine u godinu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Upoznali su se u godini kada je u Sarajevu održana Olimpijada, kada je taj grad bio praktčno centar sveta i proveli su zajedno devet lepih godina.

To što je Boško bio Srbin, a Admira Bošnjakinja nije predstavljalo prepreku ni njima, ni njihovim roditeljima, ali je onda došao rat.

U pokušaju da pre 28 godina na današnji dan pobegnu iz pakla rata, ubijeni su na Vrbanja mostu. Ko je kriv za njihovo ubistvo, nikada nije otkriveno.

Njihova tela danima su ležala na asfaltu jer niko nije mogao da im priđe, kasnije su privremeno sahranjeni u predgrađe Lukavica.

Posle rata, po želji njihovih roditelja sahranjeni su u zajedničkoj grobnici u Sarajevu.

Njihova ljubav ovekovečena je u pesmi "Zabranjenog pušenja", čiji refren glasi:

"Ma kakva Julija, kakav Romeo, niko se nije tako volio i niko nikad neće sve dok Miljacka voda teče".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtamer

    18. maj 2022 | 18:48

    Najodvratnija laž je da se ne zna ko ih je ubio. Utvrđeno je tačno po imenu i prezimenu ko je to uradio, ali pošto je to bio pripadnik muslimanske paravojske sve je stavljeno pod tepih kao i za Markale. Dokle da ćutimo da se muslimanski zločinci predstavljaju kao heroji dok se svaki Srbin koji je učestvovao u tom ratu optužuje kao zločinac? Radi istine ja ne amnestiram ni Srbe koji su činili zločin ali dok se svi ne suočimo sa istinom ništa od pomirenja na tom prostoru.

  • Podgorica

    18. maj 2022 | 18:57

    Lijepi. Pokoj im dusi. Bjezali su ka teritoriji pod kontrolom Srba, Grbavici. Cijelo Sarajevo zna da su ih ubili muslimani iz jedinica ,,Seve" pod kontrolom Izmetbegovica. A u prilog tome ide i zvanicna tvrdnja da nije nikad otkriveno ko ih je ubio. Da su Srbi, bilo bi otkriveno istog dana. Svako dobro zelim njihovim porodicama koji su, u teskim trenucima i turbulentnom vremenu, imali snage da se izdignu iznad situacije i pronadju se u tacci u kojoj su se spojili, a to je ljubav, koja je spojila njihovu djecu.

  • Dr

    18. maj 2022 | 18:42

    Kako nije otkriveno....ramiz delalic CELO.....warlord sarajeva. Pa to svi znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA