≫ 

"Gospodine, nemamo za ljude, kamoli za životinje": Poskok ugrizao psa, otekla mu glava, protivotrova ni za lek

- Čovek na fakultetu je rekao da ni oni nemaju nakon čega mi se suprug uzrujao jer mu nije bilo jasno kako je moguće da ga nema gde god da je zvao, u bilo kom kraju Hrvatske - ispričala je vlasnica psa

  • 0
Zmija, poskok Foto: Shutterstock

U Milešini u Dalmatinskoj zagori, za vreme šetnje s vlasnikom, psa je ujeo poskok, piše Dalmacija danas.

Nakon toga je psu jako otekla cela glava, a vlasnici su očajnički pokušavali da pronađu protivotrov i to u svim krajevima Hrvatske.

Iz nadležnog ministarstva je stigao odgovor da doza zmijskog protivotrova ima u dovoljnim količinama. Uputili su i apel medijima:

- Plasiranje neproverenih i lažnih vesti o nedostatku zmijskog protivotrova ili nekog drugog leka može kod građana stvarati uznemirenost i zabrinutost, i molimo medije da ne puštaju u javnost neproverene ili očigledno lažne vesti - rekli su iz ministarstva.

U ponedeljak uveče vlasnica psa je podelila dobre vesti:

- Pas je dosta bolje. Stigao nam je veterinar. Nismo našli protivotrov, ali je dobio neke lekove koji su mu vratili snagu. Oteklina se gotovo potpuno povukla. Čak mi se javila jedna gospođa iz Makarske koja je ponudila protivotrov, nalazi se u nekoj ambulanti. Međutim, nije bilo potrebe jer je do tada oteklina pala. Serum nam je ponudio i jedan lovac. Očito su veličina i zdravlje psa bili dovoljni da preživi ugriz poskoka. Hvala svim dragim ljudima koji su nas zvali  - kazala je.

Vlasnica je na komentar ministarstva da protivotrova ima i da mediji ne bi trebalo da objavljuju očite laži rekla:

- A gde ima protivotrova? Mi smo redom zvali veterinarske radnje u svim krajevima Hrvatske i ni jedan nije imao protivotrov. Nakon toga smo zvali Veterinarski zavod u Zagrebu. Onda su nas oni, nakon što su naglasili da nemaju, usmerili na Veterinarski fakultet. Čovek na fakultetu je rekao da ni oni nemaju nakon čega mi se suprug uzrujao jer mu nije bilo jasno kako je moguće da ga nema gde god da je zvao, u bilo kom kraju Hrvatske. Čovek s fakulteta je rekao doslovno ove reči: "Gospodine, nemamo za ljude, a kamoli za životinje".

Na kraju je zaključila:

- Razumljivo mi je da se "brane". U ovoj situaciji nismo znali šta da uradimo jer uradili bismo sve za svog ljubimca. Vidite, ovaj slučaj možda nešto i pokrene. Meni je najvažnije da je moj ljubimac sada dobro!

Video: Poslednji lovac na poskoke: Strah je pregolem, a kada te zmija ujede suze same idu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA