≫ 

Vatrogasci koji su spasili bebu iz automobila u Umagu: "Dete je vrištalo i bilo oznojeno, nije bilo lako"

Roditelji su se naknadno pojavili, gurajući dečja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac - pas

  • 1
Beba Umag Hrvatska vatrogasci spasavanje Printskrin: Facebook/Vatrogasci Umag

U sredu oko 13 sati, vatrogasci iz Umaga izvukli su sedmomesečnu bebu iz zaključanog automobila. Beba je u automobilu provela 45 minuta. Na svu sreću, prošla je bez povreda. Vatrogasci su razbili staklo na autu, spasili dete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne pomoći.

Roditelji su se naknadno pojavili, gurajući dečja kolica u kojima je bio njihov kućni ljubimac - pas. Policija je saopštila da se radi o Nemcima, odnosno detetovoj majci, baki i dedi. Njih zbog ovog događaja čeka krivična prijava.

Vatrogasci su u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrili detalje spasavanja bebe.

"Dugo je trajalo, vreme nikako nije prolazilo"

- Dete je bilo zatvoreno u automobilu, izgledalo je jako oznojeno, jako crveno i zagrejano, odmah smo razbili staklo na autu i izvadili bebu - ispričao je vatrogasac Boris Milić te dodao kako su dete smestili u hlad do dolaska hitne pomoći.

Vatrogasci su razbili prednje staklo na automobilu, a vatrogasac Marko Šorgo ušao je u auto i izvukao bebu, koja nije bila zavezana u nosiljci. Hitna je došla brzo, ali im se činilo da vreme nikako ne prolazi.

- Dugo je trajalo za mene. Hitna je došla odmah, ali meni je trajalo dosta, vreme nikako nije prolazilo. Beba je vrištala i nije bilo lako - potreseno je ispričao Šorgo.

Roditelji im nisu prišli

Na pitanje da li su im posle dolaska policije i hitne pomoći prišli neki ljudi koji su se predstavili kao roditelji, vatrogasci su kazali kako njima nije niko prišao.

- Mi smo dete pazili, policija je bila sa strane i komunicirala je s nekim ljudima, verovatno su to bili roditelji - rekli su.

Oprez! Stižu više temperature

Šorgo je naglasio kako je u pitanju bila jako opasna situacija te upozorava da dolazi leto, a s njim i mnogo više temperature. Da je dete duže ostalo u automobilu, ne bi se dobro završilo, istakli su vatrogasci.

Umaškim vatrogascima bila je to prva intervencija spasavanja tako male bebe. Roditeljima savetuju da bolje pripaze na svoju decu. Službe apeluju na sve koji imaju malo dete na zadnjem sedištu da ostave mobilni telefon ili nešto na sedištu što će ih podsetiti da se moraju okrenuti iza i videti dete.

Video: Dramatična situacija: Žena se porodila u kolima na putu do bolnice!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙉🙈🙊

    10. jun 2022 | 06:32

    Nikada neću razumeti da neko zaboravi dete u automobilu! Kako???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA