Grad u Hrvatskoj kafićima zabranio puštanje narodnjaka: "Dopušta se samo primerena muzika"

Nije poznato ko će kontrolisati izvođenje "primerene muzike" i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga ne budu pridržavali

  • 15
Kafana, Hrvatska zabranili narodnjake u Đurđevcu Foto: Shutterstock, Pixabay

Gradske vlasti Đurđevca donele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukovanja "cajki" u ugostiteljskim objektima i na terasama.

Odluka će biti na snazi idući vikend u centru grada, dakle od petka do nedelje, za vreme održavanja poznate turističke manifestacije "Picokijade" u Đurđevcu, javila je Danica.hr.

- Obaveštavaju se ugostitelji koji su u celosti podmirili svoje obaveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnog vremena za vreme trajanja Picokijade, da je Grad Đurđevac doneo odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, od 24. do 26. judna ugostitelji mogu da rade od 0,00 do 24,00 sata.

- Radno vreme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primerena tradicionalna i zabavna muzika - stoji u odluci gradskih vlasti.

Nije poznato ko će kontrolisati izvođenje "primerene muzike" i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga ne budu pridržavali, navode hrvatski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    21. jun 2022 | 11:53

    Tako je treba pustati Cajkovskog I Kaljinku I Kacusu!

  • ZlatkoU🐐

    21. jun 2022 | 12:05

    Hoce da zaborave muzuku koju su im prijeci pjevali

  • Goran Bojanović

    21. jun 2022 | 11:57

    Sada je vreme za nešto nacističko recimo „Lili Marlen“. Ipak vojnici NDH idu na Rusko ratište. Razumem odluku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA