Zagrepčanin pravio haos u saobraćaju: Vozio bez dozvole i registracije, pa se zakucao u policijsko vozilo

Naknadno je utvrđeno da vozač nema položen vozački ispit, kao i da na snazi ima čak tri zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom i 60 negativnih bodova

  • 1
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Zagrebačka policija saopštila je 29. juna oko 22.45 sati o slučaju nesavesnog vozača koji je ignorisao policijsku kontrolu na području Jastrebarskog te je nastavio vožnju prema Zagrebu gde je uhvaćen tek na Ilici.

Pomahnitali vozač odbio je da se zaustavi na znak policajaca, koji su posle provere utvrdili da je vozilo neregistrovano, kao i da na sebi ima nepripadajuće registarske oznake. Odmah su krenuli u poteru za vozilom i vozačem, piše Jutarnji list.

Policija je izvestila da je vozač "audija A6" krapinskih registarskih oznaka od Jastrebarskog do Ilice grubo prekršio niz saobraćajnih propisa: prolazio je kroz crveno svetlo na semaforu, neoprezno preticao druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bele linije i kretao se trakom namenjenom za saobraćanje, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, posle čega je u zanošenju naleteo na metalne stubiće kod kućnog broja 510.

Vozač je potom pokušao da pobegne, ali policijski službenici su ga uhvatili i savladali uz prisilu jer je pokušao da pobegne i oglušio se o policijske naredbe.

Naknadno je utvrđeno da vozač nema položen vozački ispit, kao i da na snazi ima čak tri zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom i 60 negativnih bodova.

Automobil je privremeno oduzet osumnjičenom.

Tokom događaja jedan policijski službenik je povređen i ukazana mu je pružena lekarska pomoć.

Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem sproveli kriminalističko istraživanje i biće mu određen pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA