Drogiran se zabio u naplatnu rampu i turiste: Ozren osuđen na pet godina zatvora

Tužilaštvo je u optužnici i prilikom iznošenja završne reči istaklo da je uzrok ove nesreće ogromna količina droge koja je nađena u Mlinarićevom telu

  • 0
BMW naplatna rampa Zagreb zakucao se Prinstkrin: Youtube/24sata News

Vozač Ozren Mlinarić (38) nepravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog teškog saobraćajnog udesa koji je skrivio pre tri godine na naplatnoj rampi Sveta Helena u Hrvatskoj, što znači da odmah ide u istražni zatvor.

Dobio je i meru lečenja od zavisnosti i meru zabrane upravljanja motornim vozilima na rok od pet godina duže od kazne zatvora, piše Telegram.

Mlinarić se 2019. pri punoj brzini zabio svojim BMW-om u Škodu sa tročlanom porodicom koja je bila u koloni. Snimak njegove vožnje pokazao je kako uopšte nije kočio pri nailasku na naplatnu rampu na autoputu.

Tužilaštvo je u optužnici i prilikom iznošenja završne reči istaklo da je uzrok ove nesreće ogromna količina droge GHB koja je nađena u Mlinarićevom telu.

Nesreća se dogodila 11. jula 2019. godine, oko 12:45 časova, u mestu Sveta Helena kod Svetog Ivana Zeline. Mlinarić je upravljao BMW-om izlaznom saobraćajnom trakom broj 4 autoputa A4 iz smera severa prema jugu i vozio je protivno odredbama Zakona o sigurnosti u saobraćaju.

On se teretio da je upravljao vozilom pod uticajem droga i lekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te da je propustio brzinu kretanja svog vozila da uskladi s saobraćajnim znakovima upozorenja na naplatnoj rampi i znakovima ograničenja brzine na 100, 80, 60 i 50 km/h, odnosno nije zaustavio vozilo na saobraćajni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja - putarina".

U nastavku vožnje je, kako se teretio u optužnici, prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h, ne preduzevši niti jednu radnju da bi zaustavio svoje vozilo i izbegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom rampom, prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo "škode oktavije", koja je ispred njega propisno i usporeno vozila zbog nailaska na naplatnu rampu.

Usled takve nepropisne vožnje, škoda je odbačena uz zanošenje vozila te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu rampu, a potom u rotaciji i prevrtanju naletela i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja putarine i vozilo se prevrnulo.

Zbog naleta i prevrtanja škode, vozač i putnica iz tog vozila zadobili su mnogobrojne teške telesne ozljede, dok je dete iz tog vozila zadobilo veoma teške i za život opasne povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA