≫ 

Ana je bila zaglavljena u gužvi, kad je čula sirenu Hitne pomoći: O njenom potezu priča cela zemlja

S obzirom da i sama radim u medicini htela sam to što pre da pokrenem, jer ako je nešto ozbiljno, znam koliko je svaka sekunda važna, rekla je Ana za medije

  • 1
Gužva automobili Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Ana (26) iz Hrvatske se u subotu ujutru našla usred velike gužve u Splitu, kada je iza sebe čula sirenu Hitne pomoći. Izašla je iz vozila i uradila nešto što je oduševilo celu zemlju, ali i region. 

- Mi smo se zapravo skroz slučajno našli tamo u to vreme. Došli smo u tu kolonu, stajali 20-30 minuta bez pomeranja, kad smo odjednom čuli sirenu iza sebe - započinje Ana (26) priču o svojoj reakciji.

Naime, u subotu ujutro u Zvonimirovoj ulici u Splitu stvorila se velika gužva, o čemu je pisala Dalmacija danas. Ana je istrčala iz svog vozila i počela da reguliše saobraćaj, odnosno da nagovara vozače da pomere svoja vozila kako bi vozilo Hitne pomoći prošlo.

- Nisam znala šta se događa i zašto se ne pomeramo, a kad sam čula sirenu iza sebe, jedina misao mi je bila da moraju da prođu što pre. S obzirom da i sama radim u medicini htela sam to što pre da pokrenem, jer ako je nešto ozbiljno, znam koliko je svaka sekunda važna - kaže Ana iz okoline Varaždina, koja je spazila da uprkos pomerenim vozilima prolaz blokiraju autobus i kombi, koji i dalje nisu imali dovoljno mesta da se pomere.

- Kad sam videla da su se automobili pomerili koliko su mogli i da Hitna i dalje ne prolazi, shvatila sam da je to zbog autobusa ispred Hitne i kombija s druge strane koji nisu imali dovoljno mesta da se sklone. Doslovno nisu imali gde da se pomere, a vozači auta ispred nisu percipirali da ako se oni pomere u ulice, da će bus moći da dođe niže gde je šira ulica i da će onda kola moći da prođu - objašnjava sagovornica 24.sata.hr, koja je zahvalna vozačima automobila koji su je poslušali da se sklone u uličice sa strane.

"Hvala vozačima koji su me poslušali"

- Hvala im što su bez pogovora prihvatili sugestiju da se maknu u uličice sa strane da bus može da se pomeri i da na kraju hitna može da prođe. Ljudi nisu ni približno svesni šta sve sanitet i Hitna pomoć ponekad odrađuju i s čime se susreću, tako da hvala i kolegama što su tu za nas i što još nisu u Nemačkoj jer uskoro neće imati ko da sedi u tim kolima - dodala je hrabra Ana.

- Stvarno sam to napravila instinktivno jer sam samo želela da što pre stignu tamo gde moraju i pomognu kome je to potrebno - zaključila je.

Video: Heroj Marko spasio život detetu nasred puta: Prestalo da diše tokom vožnje u autu s majkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA