≫ 

Određen pritvor šefu kabineta potpredsednice Vlade HR: Pijan autom udario dečaka, teško ga povredio i otišao

Šemper se sumnjiči da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće, kao i krivično delo nepružanja pomoći

  • 3

Daliboru Šemperu, šefu kabineta potpredsednice Vlade Hrvatske, koji je u alkoholisanom stanju autom teško povredio dete, određen je pritvor.

Šemper se sumnjiči da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće, kao i krivično delo nepružanja pomoći. Dete je usled udarca zadobilo višestruke teške telesne povrede.

Osnovano se sumnja i da je nakon nesreće propustio da detetu pruži pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, već se vozilom udaljio s mesta nesreće. Njega su u nameri napuštanja šireg mesta nesreće zaustavili građani.

Povređeni dečak prebačen je iz Gospića u KBC Zagreb gde je u subotu operisan i stanje mu je stabilno.

- Dobro je, držimo se koliko možemo. Sad je stabilno, operisan je, dalje ćemo videti šta će biti. Pri svesti je sada, a slomljene su mu desna ruka i obe noge - ispričao je otac dečaka za 24sata.hr.

U trenutku nesreće, dečak se, kaže, igrao na livadi sa sestrom.

- Ovaj je izleteo s ulice i pokupio ga. Čuo se udarac. Živim blizu, čuo sam mu sestru kako je zavrištala. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Otišao sam tamo i video šta se dogodilo. Bio je pri svesti - ispričao je otac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stane

    31. jul 2022 | 16:53

    Zamisljam situaciju sta treba da se desi da neki nas političar bude uhapšen zbog saobraćajnog prekršaja.... kod nas su i zbog ubistva oslobadjani.

  • Miško

    31. jul 2022 | 18:54

    Izgleda da se kod njih kamere na kvare kao ovde u Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA