≫ 

Policija pronašla plantaže droge u vrednosti od 250.000 evra bračnom paru iz Brčkog: Određen im pritvor

Uhapšeni su oboje državljani Hrvatske i Austrije

  • 1
Sarajevo BIH  bosanska policija Foto: Telegraf.rs

Bračni par iz Brčkog završio je u pritvoru, a nakon što je policija pronašla plantaže indijske konoplje koju su uzgajali na nekoliko lokacija. Vrednost droge je pola miliona maraka (oko 250.000 evra).

Postupivši po predlogu Tužilaštva Brčko distrikta, tamošnji nadležni sud odredio je pritvor supružnicima P. K. (50) i K. K. (41), uhapšenim pre dva dana u policijskoj akciji kodnog naziva Korov.

Budući da poseduju državljanstva drugih država, osumnjičenima za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, jednomesečni pritvor određen je usled opasnosti od bekstva.

- U okviru istrage, koja se vodi pod nadzorom Tužilaštva, Policija Brčko distrikta pre dva dana uhapsila je P. i K. K, oboje državljani Hrvatske i Austrije, zbog sumnje da su u mestu Gornja Skakava, jugozapadno od Brčkog, uzgajali Indijsku konoplju. Oni se sumnjiče da su na teško pristupačnom delu zemljišta obraslom rastinjem podigli tri zasada indijske konoplje sa ukupno 302 stabljike - naveli su iz Tužilaštva.

Osim toga, oni su, kako tvrde iz Tužilaštva, u kući u tom naselju držali predmete koji se mogu dovesti u vezu sa uzgojem ove biljke, ali i više komada puščanih metaka, čija nabavka građanima uopšte nije dozvoljena.

Nakon što ih je policija lišila slobode, nastavljena je kriminalistička obrada slučaja, a u daljem postupku postupajući tužilac tužilaštva ispitao je osumnjičene i podneo predlog da im se, usled opasnosti od bekstva, odredi pritvor.

Radi obezbeđivanja njihovog daljeg prisustva i uspešnog vođenja krivičnog postupka, Osnovni sud distrikta odredio je pritvor za P. K. i K. K. u trajanju od jednog meseca.

Nezavisno od odluke po žalbi, koju osumnjičeni mogu izjaviti Apelacionom sudu, Tužilaštvo i Policija intenzivno nastavljaju istragu u pravcu dokazivanja krivičnih dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA