≫ 

"Crnu Goru, nažalost, ujedinila tuga": Održana komemorativna sednica povodom tragedije

Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad

  • 4
Cetinje pucnjava masakr Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sednica povodom tragedije koja je pogodila taj grad i u kojoj je stradalo 11 osoba.

Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Ðurašković naglasio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

Cetinje, masakr, komemoracija, Montenegro Shooting Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Ðurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi", naveo je on, prenosi Tanjug.

Potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje reči utehe za njih.

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora", naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik države Milo Ðukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

Video: Dan posle tragedije na Cetinju: Ulice prazne, zastave na pola koplja, nigde nikog nema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    14. avgust 2022 | 11:50

    Умрлице на латиници... Без крста... Боже, и то је Цетиње...

  • Milly

    14. avgust 2022 | 11:33

    Boze kakva tuga…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA