≫ 

"Upao je, čuli su se leleci, vriska, a onda je sve utihnulo": Ispovest komšije ubice sa Cetinja

 ≫ 

Ne znam kada je tačno došao pred moju kuću. Naseljem su se prolamali leleci. Borilović je tada stao na stepenište pred mojom kućom i nešto je vikao, pretećim tonom, gestikulirao je, priseća se Vujačić

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Lord
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Radmila

    20. avgust 2022 | 12:52

    Ocigledno da je Borilovic bio u psihozi jer je, prema svjedoku, s nekim sumanuto raspravljao a u shizofreniji bolesnik cesto cuje unutrasnje, cesto zapovjedne, glasove koji mu se cine stvarni i koji mu govore sta mora da uradi. Unazad godinu dvije morali su biti ispoljeni znaci prodromalne faze shizofrenije, a mozda i duze. Treba ispitati roditeljsku genealogiju i vidjeti da li je bilo mentalnih bolesti ili alkoholizma. Treba ispitati da li je majka imala infekciju u zadnjem trimestru trudnoce. Da li je porodjaj protekao u redu. Da li je bilo traume i vike, svadje u najranijem djetinjstvu Borilovica a sto je cest triger za ispoljavanje shizofrenije. Sta god da je triger, genetika mora biti prisutna. Skup od oko 400 gena je identifikovan kao osnova za sva mentalna oboljenja i bolesti zavisnosti, kao i autizam. Sklop licnosti je izgleda bio paranoidni i narcisoidni. To je u kombinaciji sa psihozom dovelo do ove tragedije. Gornje anamneze i istorijat mentalnih oboljenja u familijama moraju jasno biti zapisani u medicinskim kartonima i zakon to mora jasno da formulise. Jedino to moze pomoci u suzbijanju buducih tragedija kao sto je ova.

  • Lord

    18. avgust 2022 | 08:35

    Nije tacno,svaki policajac treba da bude maltene u rangu specijalca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA