Policija se oglasila o ubistvu "škaljarca" na Pagu: Srbin u pritvoru, pronađen pištolj kojim je izvršen zločin

Iz policije potvrdili da je obavljena obdukcija ubijenog državljanina Crne Gore

  • 1

Goran Vlaović (32), za kojeg crnogorski mediji navode da je bio pripadnik tzv. "škaljarskog klana", ubijen je u četvrtak ujutru u pucnjavi na Pagu, a sada se oglasila i policija povodom ovog zločina.

Kako navode u saopštenju, u saradnjisa nadležnim Županijskim državnim tužilaštvom u Zadru završili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo na veoma okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore.

- On se sumnjiči da je 25. avgusta 2022. godine u 06:01, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unapred stvorenom namerom da osobu usmrti, odeven u nameri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore i iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mesta događaja - navode.

Od zadobijenih povreda, državljanin Crne Gore preminuo je u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Pronađen pištolj kojim je izvršeno ubistvo

Ističu da je osumnjičeni za ubistvo sprečen u pokušaju da pobegne i da je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

- Po nalogu Županijskog državnog tužilaštva na mestu događaja je sproveden uviđaj te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potiču od izvršenja krivičnog dela te samo sredstvo izvršenja - vatreno oružje, dok su dodatna veštačenja još u toku. Temeljem naloga nadležnog državnog tužilaštva, juče je na Odeljenju patologije Opšte bolnice Zadar obavljena obdukcija. Tokom sprovođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska saradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga - dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni u pritvoru

- Zbog sumnje da je počinio krivično delo "Teško ubistvo" opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je krivična prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Zadru - naveli su iz policije.

Tri dokaza ključna

Kako Telegraf.rs saznaje, državljanin Srbije koji se nalazi u pritvoru hjeste D. T. (28), a hrvatska policija veštači DNK-a koji je izvučen sa pištolja koji je korišćen u likvidaciji i snimke sa nadzornih kamera.

Tokom istrage naš državljanin biće podvrgnut takozvanom antropološkom veštačenju.

Kako saznajemo, srpska policija još nije obaveštena o hapšenju D.T. iz Kragujevca.

Ubijen pred devojkom

Podsetimo, Goran Vlaović bio je na 20 metara od ulaza u klub, u društvu devojke - bivše srpske misice - kada mu je prišao ubica s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno mu ispalio hitac u vrat.

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubica je počeo da beži od kluba, pa je u begu i bacio pištolj.

Ubica se dao u beg dok je vladao opšti metež, ali je zanimljivo da se, kako se i vidi pri kraju snimka, ubica vratio na mesto zločina, najverovatnije da bi proverio da li je likvidacija uspela. To ga je skupo koštalo, jer je posle toga uleteo pravo u ruke interventne policije.

Kako nam otkriva izvor blizak istrazi, najverovatnije je da je do brutalne likvidacije došlo usred obračuna klanova.

Video: Uznemirujuć snimak: Da li je ovo trenutak krvavog obračuna ispred kluba u Hrvatskoj?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milano

    26. avgust 2022 | 12:47

    Koji lik na otoku sprema ubistvo kako je planirao da pobegne?amater !nek mi neko kaže u Veneciji nikad pljačka banke nije uradjena zašto pa nemoguće je bekstvo!”.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA