≫ 

Snimci i DNK veštačenja otkrivaju da li je Kragujevčanin ubio "škaljarce": Advokat mu u petak ide u posetu

Inspektori će izlistati kontakte unutar mobilnog telefona uhapšenog Srbina koji možda kriju podatke ko je bio posrednik ubistva ili čak naručilac

  • 0

Kragujevčanin Duško Tanasković (28) nalazi se u pritvoru u zatvoru u Hrvatskoj pod sumnjom da je prošle nedelje ubio Gorana Vlaovića na ostrvu Pag. U ovom trenutku veštače se snimci sa kamera koje su snimile ubicu, čaure i pištolj iz kog je pucano, a čeka se obdukcioni nalaz likvidiranog crnogorskog državljanina.

Inspektori će izlistati kontakte unutar mobilnog telefona uhapšenog Srbina koji možda kriju podatke ko je bio posrednik ubistva ili čak naručilac.

- Klijenta ću posetiti u petak, verujem da ćemo tada moći više da pričamo o krivičnom delu za koje se tereti. Na neka veštačenja čekaćemo mesecima- kratko je za "Telegraf.rs" rekao advokat Vinko Gulišija.

Kako je "Telegraf.rs" ranije objavio, za srpskim drđžavljaninom već više od dva meseca raspisana je poternica Crne Gore zbog sumnje da je ubio Minju Šakovića, navodnog, pripadnika "škaljarskog" klana.

- Policije Crne Gore i Hrvatske veštače snimke ubistva Vlaovića i Šakovića. Na osnovu antroploškog veštačenja utvrdiće se da li je Tanasković umešan u ova dva ubistva koja su gotovo identično i počinjenja. Vlaović je ubijen sa jednim hicem iz "gloka" u vrat, a Šaković izrešetan sa 8 metaka. Ubica je u Budvi nakon likvidacije ostavio torbicu sa koje uzet DNK- dodaje naš sagovornik i pojašnjava da će narednih dana tri države - Srbija, Crna Gora i Hrvatska utvrditi identitet osumnjičnog.

Tanaskovićev advokat u petak je rekao za "Telegraf" da je "njegov klijen psihički loše, da ima dijagnozu i da nekoliko dana pred zločin nije uzimao terapiju". U razgovoru sa njim rekao je da nije učestvovao u Šakovićevom ubistvu u Budvi.

Podsećanja radi, državljanin Goran Vlaović (38), navodni član škaljarskog klana, ubijen je u četvrtak na ulazu u klubu na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

Ubijeni je bio osuđen u Crnoj Gori zbog učešća u ubistvu Marka Vesnića, vođe navijača „delija”, i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom.

Ubistvo se dogodilo 25. avgusta ove godine oko šest sati na ostrvu Pag ispred jednog popularnog kluba, kada je muškarac upucan u glavu. Preminuo je na putu za bolnicu. Vlaović je već izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu devojke s kojom je viđan i prethodnih dana, bivše srpske misice, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat.

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubica je počeo da beži od kluba, te je u begu i odbacio pištolj.

Nije daleko odmakao jer su čuvari brzo dojavili njegovo kretanje i "uleteo" je policajcima interventne koji su ga svladali i uhapsili.

Navodno, uhapšeni Srbin poznat je i Crnogorskoj i našoj policiji.

Telegraf.rs je prvi objavio da je reč o sukobu dva kriminalna klana.

"Delija"

Podsećanja radi, Vlaović je ranije bio osuđen u Crnoj Gori zbog učešća u ubistvu Marka Vesnića, vođe navijača „delija”, i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom

Inače, Vesnić je godinama radio i kao obezbeđenje biznismenima, direktorima firmi i sportskih klubova. Nekada je bio vatrena pristalica Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA