≫ 

Prvi snimci nakon sudara vozova u Hrvatskoj, putnički nije stao na stop: Meštanin Novske sa užasom u očima

Sudar se desio sinoć oko 21.30 sati

  • 1
Železnička nesreća u Hrvatskoj, Hrvatska, voz, Novska Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENCAR

Prvi snimci s mesta nesreće gde je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Vinkovci - Novska oko 21.30 naleteo na teretni voz svedoče o veličini tragedije koja je zatekla hrvatski narod.

- Čuo se strašan udar, kao da padaju krovovi sa kuća. Inače, to se ovde nikad nije dešavalo. To što se desilo je strašno - kazao je Milan Simčić, meštanin Novske, sa užasom u očima.

Sudar se desio usled naletanja putničkog voza na teretni. Kako je hrvatski premijer Andrej Plenković kazao okupljenima, teretni voz je stajao iz razloga koji će tek biti utvrđeni, ali da je posredni verovatni neki kvar.

- Tu je nažalost, prema podacima koje zasad imamo, smrtno nastradalo troje ljudi, 11 je povređeno, među njima ima i teže povređenih, ali prema podacima lekara, niko od njih nije životno ugrožen - rekao je Plenković, jednako ozbiljnog izraza lica.

Na mestu nesreće obratio se i komandant vatrogasne brigade.

- Mogu vam samo reći da smo sa prvim našim spasilačkim vozilima stali na 1.200 metara od lokacije. Znači, dok nismo utvrdili druge puteve, s obzirom na to da smo dobili samo dojavu da se rad o sudaru vozova - kazao je komandant vatrogasne brigade Zlatko Pier.

Inspektor železničkih nesreća: Putnički voz se nije zaustavio na stop

Jutros se na mestu teške železničke nesreće nastavlja uviđaj, kako bi se utvrdile sve okolnosti stravičnog sudara u kojem je poginulo troje ljudi, a 11 je povređenih.

Uz državno tužilaštvo, na mestu nesreće je i Tomislav Antun Biber, glavni istražitelj železničkih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, železničkom i pomorskom saobraćaju.

On je kratko rekao da je i dalje isto stanje s brojem povređenih.

- Vidljivo da je došlo do naleta putničke garniture na teretni voz, koji je ostao u kvaru. Prema nekakvim saznanjima, putnički voz nije se zaustavio na signalu stop - rekao je za 24sata.hr.

Uviđajem će se utvrditi zbog čega se voz nije zaustavio i kako je došlo do naleta.

Video: Dojava o bombi na Železničkoj stanici: Policijske kontradiverzione snage na Novom Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    10. septembar 2022 | 10:23

    Auto stop, i budnik , traka kada se proveri znace se ko je kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA