Dan nakon strašnog nevremena u Hrvatskoj: Poplavljena gimnazija u Zagrebu, iza stanovnika Čazma je teška noć

U Čazmu, koji je teško oštećen u nevremenu, tokom noći se popravljala električna mreža i raščišćavale su se ulice

  • 0

U snažnom nevremenu koje je zahvatilo delove Hrvatske poplavljena je Prva gimnazija u Zagrebu, a do saniranja posledica nastava će se odvijati onlajn. Noć je za stanovnike Čazme i okoline protekla u otklanjanju poslednica razornog nevremena. Popravljala se električna mreža i raščišćavale su se ulice.

Kako je saopšteno na zvaničnoj internet stranici ove srednje škole, pojedini delovi zgrade su poplavljeni, zbog čega je isključene struja u celoj zgradi.

Učenici su obavešteni da će se nastava nadalje održavati onlajn po redovnom rasporedu, preneo je HRT.

Čazma: "Curi nam kroz utičnice, sve je pokislo"

Građani kojima je olujno nevreme uništilo krovove ili polomilo prozore prvo su sami pokušali da poprave štetu, a zatim su im pomagali vatrogasci, civilna zaštita i druge službe. Nevreme je zahvatilo i područje Virovitice i Osječko-baranjsku županiju, prenosi HRT.

- Nastava je normalno tekla, u jednom trenutku je počelo da duva, pogledala sam kroz prozor, mislila sam kakvi to papiri lete iznad dvorane - rekla je sekretarka srednje škole Čazma Višnja Sudarević.

- Nikome od dece se nije ništa dogodilo. Kolege su se neverovatno snašle, decu su odmaknuli od svega, decu su zadržali da se prozori ne sruše, ne izlete van i svi su na sigurnom - rekla je Irena Ivanović, direktorka srednje škole Čazma.

- Šta ste preživeli? Celu traumu. Samo je diglo na komad, vrata su se otvorila, deca su bila sama, susedi su pomogli i privatili našu decu. Curi nam kroz utičnice, kroz svetla, sve je otišlo, sve je pokislo. Osnovna škola, njima je zapravo bacilo krov. Možete zamisliti, bacilo ga je kao papir - istakla je Jelena Radanac.

Nakon što je poharalo Bjelovarsko-bilogorsku županiju, olujno nevreme praćeno gradom zahvatilo je istočni deo Virovitičko-podravske županije, odnosno prigradska naselja grada Slatine. Jak vetar je u Kozicama, Radosavcima i široj okolini rušio crepove s krovova, čupao stabla i grane, a stradali su i poneki objekti i automobili.

Vatrogasci saniraju štetu na oštećenim krovištima. U Osječko-baranjskoj županiji nevreme je pogodilo područje Našica, Valpova, Josipovca, Osijeka i Bizovca. Najviše dojava bilo je o stablima koja su se srušila na saobraćajnice i automobile. U Bizovcu, gde je padao i grad, oštećeno je mnogo krovova porodičnih kuća, ali i drugih objekata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA