Sajber napadi na infrastrukturu Vlade Crne Gore ne prestaju, finansijski gubici i dalje nepoznati

Dušan Polović iz Ministarstva javne uprave govorio je o najvećim sajber napadima koji su Crnu Goru zadesili pre nepun mesec

  • 1
Ransomware hakerski napad Foto: Pixabay

Sajber napadi na infrastrukturu Vlade Crne Gore ne prestaju, ali se pojedini servisi vraćaju, dok o finansijskim gubicima nadležni još ne mogu da govore, prenosi danas RTCG pozivajući se na izjave zvaničnika nadležnih ministarstava.

- Mi definitivno ne možemo da odahnemo. Ono što je optimistično jeste da smo uspeli da pređemo i postignemo stepen remedijacije i vraćamo pojedine servise - kazao je za TVCG Dušan Polović iz Ministarstva javne uprave govoreći o najvećim sajber napadima koji su Crnu Goru zadesili pre nepun mesec.

Kao prve rezultate koje su postigli u vraćanju pogođenih servisa, Polović navodi puštanje portala gov.me od petka veče i nada se da će tokom ove sedmice podići portal za javne nabavke, što je od velikog značaja i za građane i druge organe.

Upravo javne nabavke su, kako navodi RTCG, u proteklom periodu najviše trpele. Zaustavljeni su državni tenderi, samim tim otežan je rad pojedinih institucija. Iz Ministarstva finansija međutim poručuju da se o novčanim gubicima još ne može govoriti.

- U ovom trenutku što se tiče postupaka ne postoji način na koji bismo mogli percipirati koliki je to finansijski gubitak, jer takvih gubitaka ne može biti u finansijskom smislu, može biti određenog kašnjenja u pružanju određenog predmeta nabavke - kazala je za TVCG Jelena Jovetić iz Ministarstva finansija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA