≫ 

Ovako je otkrivena tajna ubistva Miloša iz Gline kog je raskomadao unuk: Ključnu ulogu odigrao cimer iz ćelije

Prema nezvaničnim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubistva bila odsečena glava. Motiv je navodno bio koristoljublje

  • 0
Miloš Nišević

Foto: Nestali.hr

Sisačka policija je u utorak na konferenciji za novinare, nakon otkrića Jutarnjeg lista, potvrdila da je 28-godišnji Aleksandar N. iz Gline osumnjičen za teško ubistvo svog tada 89-godišnjeg dede Miloša N., čiji je nestanak prijavljen krajem decembra 2019. godine.

Policija je pronašla delove iskasapljenog tela kog je unuk navodno brutalno ubio tupim tvrdim predmetom nakon svađe oko penzije. On mu je odrubio glavu kada je pokušao da ga strpa u gepek automobila da bi ga odveo koji kilometar dublje u šumu, u želji da sakrije telo.

Aleksandar N. je široj javnosti postao poznat nakon brutalnih napada u Splitu, kada je kamenom i staklenom bocom divljački izudarao dve žene u glavu, zbog čega je sredinom jula ove godine prvostepeno osuđen na 11 i po godina zbog dva pokušaja ubistva.

Dojava iz ćelije

- Nakon preduzimanja niza operativnih mera, dokaznih radnji i veštačenja, postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak između 16. i 19. decembra došao do porodične kuće u mestu Roviška u kojoj je boravio 89-godišnjak, gde mu je nakon verbalnog sukoba, u nameri da ga ubije, tupim predmetom zadao više udaraca od kojih je isti zbog svoje ranjive životne dobi preminuo.

Osumnjičeni je potom u želji da prikrije krivično delo telo sakrio u obližnjoj šumi, a u decembru prošle godine pronađeni su delovi tela i odeće - rekao je u utorak Luka Pešut, načelnik sisačke policije.

Vreme pronalaska delova tela i žrtvine odeće, dakle u decembru 2021. godine, podudara se s nezvaničnim informacijama, a po kojima je sve počelo da se otkriva nakon što je u Slobodnoj Dalmaciji nekoliko meseci ranije, sredinom jula prošle godine, izašao članak u kom se pisalo da je Aleksandra N. baš policija Sisačko-moslavačke županije, pod koju spada i područje Gline, smatrala "osobom od interesa" zbog sumnje u povezanost s nestankom svog dede.

Nakon objave tog teksta navodno se policiji obratio jedan od muškaraca koji je neko vreme sa osumnjičenim bio cimer u zatvorskim ćelijama, a koji je u zamenu za određene pogodnosti, ponudio informaciju o tome gde se možda nalazi starčevo telo.

Očito su njegove informacije bile tačne jer je policija uspela, otkrivanjem ubice da zaključi "opsežnu istragu".

Podsetimo, u tom članku pisalo je da je nestanak Miloša prijavljen 28. decembra 2019. godine, a da je poslednji put viđen deset dana ranije.

"Sve rasprodao i otišao"

Kako su tada pisali lokalni portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je učestvovalo i dvadeset spasilaca HGSS-a sa tri tima sa psima.

Na terenu su bila i trojica radnika MUP-a, četiri vatrogasca VP-a Petrinja, koji su ispumpavali okolne bunare jer se sumnjalo da nestali čovek nije možda ubijen i bačen u neki bunar. Osim toga, kopalo se i pregledalo i odlagalište đubriva u dvorištu njegove kuće jer se mislilo da ga je možda ubica tu zakopao.

Međutim, sav taj trud tada nije urodio plodom. Telo nesrećnog starca nije bilo pronađeno, a budući da nije bilo tela, nije bilo mogućnosti da se sa njegovim nestankom poveže bilo ko, pa tako ni njegov unuk. Neki iz tog kraja tvrdili su da je, nakon nestanka starog Miloša, Aleksandar rasprodao sve što je moglo da se rasproda i da je otišao iz tog kraja.

Pisalo se tada i da su splitski policajci znali za ove sumnje svojih sisačkih kolega i da su pokušali tokom istrage o tome, međutim Aleksandar N. im ništa nije rekao.

On je svojevoljno, dok je bio u splitskom zatvoru, tokom suđenja za napade u Splitu spomenuo da mu je deda nestao i da ga nema neko vreme.

Tada se diskretno raspitivao o mogućnosti nasleđivanja imovine svog dede i zanimalo ga je koliko vremena je potrebno da se nestala osoba zvanično proglasi mrtvom, pa da njegovi naslednici imaju pravo na imovinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA