≫ 

Ispovest heroja koji je iz hladne Save spasavao migrante: "Počela je vriska, jauci, zavladala je panika"

Asim je potresen zbog svega što se dogodilo

  • 0
Savski kej Foto: Nikola Anđić

Asim Avdić iz Orahove kod Gradiške spasio je večeras nekoliko migranata, dok se više njih utopilo, a za Srpskainfo ispričao je pojedinosti ovog slučaja.

- Bio sam u svojoj vikendici, na obali Save u Orahovi. U daljini sam, pored reke, primetio veću grupu migranata. Nisam na njih obraćao posebnu pažnju, jer je poslednjih dana ovde sve više migranata. Oni su postali naša svakodnevica. Međutim, ubrzo su ušli u čamac, mnogo ih je bilo i zaplovili su ka hrvatskoj obali - kaže Avdić.

On je zatim dodao da je potresen zbog svega što se dogodilo.

- Na polovini reke, više ka Hrvatskoj strani, odjednom je počela vriska, jauci, zavladala je panika. Video sam da čamac koji je očigledno šupalj i truo, ubrzano tone. Brzo sam otključao svoj čamac i požurio ka njima. Migranti su, u delićima sekunde, nestajali pod vodom. Bilo ih je mnogo. Sve mladići. Jednog od njih, uspeo sam da uhvatim za rukav i vratim ga na površinu. Tako još trojicu. To je neopisivo, nisam mogao da se snađem, nisam znao čiju ruku pre da uhvatim jer oni nestaju pod vodom. Ne znam koliko ih se utopilo, ali sigurno više nego što sam uspeo da spasim. U mom čamcu, ostale su torbe, rančevi, mokra obuća – ispričao Asim Avdić, inače državljanin Švajcarske koji povremeno boravci u rodnom kraju.

On naglašava da je na poziv policiji, brzo reagovala Stanica PU u Orahovi i jedan policajac je munjevito stigao na lice mesta.

- Taj policajac, dečko kom ne znam ni ime, žrtvovao se, okvasio, jurio sa mnom niz Savu, u potrazi za migrantima koji su nestali u vodi. I on je heroj kom sam veoma zahvalan na brzoj reakciji, na njegovom požrtvovanju. Spaseni migranti ostali su na hrvatskoj obali jer se sve dešavalo na nekoliko metara od susedne strane, mnogo bliže njima nego nama. Ja sam veoma potresen i žalostan što nisam uspeo da spasim više mladih ljudi, bez obzira ko su i odakle su. Svaki život je za mene svetinja. Ovaj događaj me veoma mnogo potresao, ne znam kako ću noć provesti ali ću, nakon izjave u PU Gradiška morati u Hitnu službu Doma zdravlja jer se ne osećam dobro  - požalio se Asim Avdić.

Video: Mučan snimak sa hrvatske granice: Hrvatski policajci tuku migrante

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA