≫ 

Raščinjen sveštenik iz Sukošana koji je pijan napao časnu sestru: Prvo je vređao, a zatim i fizički napao

Okrivljeni je ovakvim ponašanjem izazvao osećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osećaj uznemirenosti i nelagode

  • 0
Svestenik, devojka Foto-ilustracija: Shutterstock

Sveštenik iz Sukošana, 43-godišnji Domagoj Kelava, koji je pretukao 70-godišnju časnu sestru Anetu Anđelić, a nakon toga i 43-godišnju meštanku A.S.,u međuvremenu je raščinjen.

Njemu je naređeno da određeno vreme mora da se duhovno sabere, piše Večernji list.

Vidno alkoholisani župnik Domagoj Kelava 26. aprila u večernjim satima verbalno je, a potom i fizički napao časnu sestru Anetu Anđelić. Od siline udaraca, časna sestra se srušila, zadobivši povrede.

Uprkos svemu tome, sestra Aneta je, s vidnom i velikom masnicom na licu, ispričala da nju sveštenik nije udario, već da je pala.

Optužnim predlogom policija je župnika teretila da je oko 19 sati u Sukošanu, ispred župne kancelarije, u vidno alkoholisanom stanju najpre glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru psujući je rečima: "jeb** ti mater!", da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, usled čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župne prostorije, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive povrede lica i ogrebotine na laktu leve ruke.

Okrivljeni je ovakvim ponašanjem izazvao osećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osećaj uznemirenosti i nelagode.

Sveštenik je potom ponovo napao 17. maja. Policijska uprava zadarska podigla je optužni predlog zbog izvršenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tereteći ga da je oko 00.10 sati u ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu A.S. (43).

Tokom povratka u župnu kuću video je komšinicu koja se vraćala s posla, izašao je iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući rečima: “zbog tebe sam završio u zatvoru pi**a ti materina“, misleći na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. aprila da bi je zatim uhvatio s obe ruke za vrat i počeo snažno stiskati.

Ona se istrgnula, a sveštenik ju je zatim odgurnuo usled čega je pala na tlo i zadobila laku telesnu povredu.

U razgovoru je opovrgnuo dela koja je počinio, a o svemu se oglasila i Zadarska nadbiskupija navodeći kako su mu zbog napada ukinute sva ovlašćenja, zbog čega je nominalno samo sveštenik. Naredili su mu da nakon prvog izlaska iz pritvora u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i ode na lečenje.

(Tlegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA