≫ 

Škaljarski klan snabdevao kokainom, sad pao u Frankfurtu: Tiho gradio put ka vrhu u narko-klanu

M. T. je određen kao jedan od najvećih prioriteta MUP-a Srpske, raspisana je i poternica i čekao se momenat kada će se pojaviti. Pojavio se u Nemačkoj, gde je uhapšen u Frankfurtu

  • 0
Madeleine McCann, Medlin Meken, Nemačka policija, potraga Foto: Tanjug/AP

M. T. (47) iz Bijeljine, koji je uhapšen u Frankfurtu, sumnjiči se da je kokainom snabdevao sami vrh Škaljarskog klana, ali i grupe širom sveta koje su naslonjene na taj ozloglašeni klan, piše Nezavisne.

Izvori "Nezavisnih" dodaju da je M. T. u kriptovanim aplikacijama pronađen kao kontakt Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića koji su hapšeni u akciji "Transporter".

- MUP Srpske tu je odigrao ključnu ulogu, i zahvaljujući njihovom radu 'pao' je M. T.. On se u kriptovanim aplikacijama pojavljivao pod nadimkom Mr Si. Kada je MUP Srpske počeo obrađivati i istraživati muškarca pod tim nadimkom, otkrio je ostale organizovane kriminalne grupe koje sa njim sarađuju i preko njega nabavljaju kokain, uključujući i sam vrh Škaljarskog klana - ističe izvor portala.

MUP Srpske je, dodaju izvori, godinu dana raskrinkavao sve ono za šta se tereti M. T., odnosno od perioda kada je izvedena akcija "Transporter".

- Borba na njegovoj identifikaciji trajala je mesecima. Kad je MUP uspeo da utvrdi o kome se radi, predstavnici MUP-a održali su sastanak sa predstavnicima Europola i policija iz oko 15 država. Predstavnici MUP-a Srpske tada su rekli šta su otkrili o M. T., a predstavnici ostalih policija bili su zatečeni, pošto o njemu nisu znali apsolutno ništa. Ma ni čuli za njega nisu, iako je on, kako se sumnja, dostigao sam vrh u međunarodnoj proizvodnji i trgovini drogom - ističu izvori.

U međuvremenu, M. T. je određen kao jedan od najvećih prioriteta MUP-a Srpske, raspisana je i poternica i čekao se momenat kada će se pojaviti. Pojavio se u Nemačkoj, gde je uhapšen u Frankfurtu.

- Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja - naveli su juče iz Tužilaštva BiH.

Video: Srbi, članovi Balkanskog kartela, uhapšeni u Španiji sa pola tona kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA