Sprečen ulazak ilegalnih migranata u Hrvatsku: Krijumčar policiji pretio nožem

Migranti najčešće u Republiku Hrvatsku uglavno pokušavaju da uđu preko reke Save i severozapadnog dela BiH, a ređi su takvi pokušaji na području Hercegovine.

  • 0
Migranti, Bosna, Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Pripadnici granične policije BiH sprečili su ilegalni prelaz petorice migranata u Hrvatsku iz BiH kod Posušja.

Policija je tom prilikom uhapsila i krijumčara, koji se u početku opirao.

Petorica turskih državljana zaustavljena su u vozilu prilikom pokušaja krijumčarenja preko državne granice u mestu Vir kod Posušja. Njih je državljanin BiH pokušao da prevede vozilom na kom su bile italijanske tablice.

Po nalogu dežurnog tužioca BiH, osumnjičeni je uhapšen i protiv njega će biti pokrenut postupak zbog počinjenog krivičnog dela krijumčarenja ljudi. On se prilikom hapšenja opirao, a zatim je nakon više upozorenja bacio nož, zbog čega mu se na teret stavlja i napad na službeno lice.

Istovremeno će državljani Turske biti ispitani u svojstvu svedoka, a zatim će biti predati Službi za poslove sa strancima BiH, koja će odlučivati o njihovoj deportaciji, piše Index.

Migranti najčešće u Republiku Hrvatsku uglavno pokušavaju da uđu preko reke Save i severozapadnog dela BiH, a ređi su takvi pokušaji na području Hercegovine.

Granična policija BiH je u nedavnom izveštaju upozorila da je u poslednja tri meseca zabeležen povećan broj migranata u odnosu na prošlu godinu. Od početka godine pripadnici Granične policije BiH odvratili su više od 5.400 osoba od pokušaja nezakonitog prelaza državne granice.

Prema izveštaju agencije FRONTEX-a, najaktivnija prema EU je zapadnobalkanska migrantska ruta, preko koje je u oktobru broj migranata porastao za 159 posto u odnosu na isti mesec 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA