≫ 

Dečak (11) napravio uzbunu u školi u Budvi: Sumnja se da je poslao mejl da je postavljena bomba

Službenici Tima za protivdiverzionu zaštitu su izvršili pregled prostorija škole i dvorišnog dela, kojom prilikom je utvrđeno da je dojava bila lažna

  • 0
Crna Gora bomba u školama Foto-ilustracija: Tanjug/Jadranka Ilić, Nikola Tomić, Shutterstock

Osnovnoj školi u Budvi stigao je mejl sa, kako se ispostavilo, lažnom dojavom da je u nju postavljena eksplozivna naprava, saopštio je MUP Crne Gore.

Službenici Odeljenja bezbednosti Budva su, predizimajući mere i radnje na identifikaciji osobe koja je poslala mejl sa lažnom dojavom da je u Osnovnoj školi "Stefan Mitrov Ljubiša" postavljena eksplozivna naprava, došli do sumnje da je mejl poslao dečak starosti 11 godina.

Službenici Tima za protivdiverzionu zaštitu su izvršili pregled prostorija škole i dvorišnog dela, kojom prilikom je utvrđeno da je dojava bila lažna.

Nakon identifikacije deteta koje je poslalo mejl sa lažnom dojavom, policija je prikupila obaveštenja od njegovih roditelja.

Obavešten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da dečak zbog uzrasta ne podleže krivično pravnoj odgovornosti.

Policija će o svemu navedenom upoznati školu i Centar za socijalni rad, radi preduzimanja radnji iz dela njihovih nadležnosti.

Video: Dačić o Srpkinji koja je ranjena u terorističkom napadu u Istanbulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA