≫ 

Devojčici (13) pozlilo u budvanskoj školi, rekla da je koristila drogu: Odmah obaveštena policija

Tužilac naložio da se izuzme uzorak krvi radi daljeg veštačenja na psihoaktivne supstance

  • 0
Policija Crna Gora, Podgorica

Foto: Nikola Tomić

Trinaestogodišnjoj učenici OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" u Budvi je pozlilo, a tokom ukazivanja medicinske pomoći devojčica je priznala da je konzumirala drogu.

Lekari su odmah obavestili policiju koja se oglasila povodom tog slučaja.

Budvanska policija je prikupila potrebna obaveštenja od roditelja, deteta u prisustvu roditelja, dežurnih lekara i lekara specijalista, kao i nastavnika, razrednog starešine učenika. Po nalogu tužioca nadležnog za postupanje sa maloletnicima u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izuzet je uzorak krvi radi daljeg veštačenja na psihoaktivne supstance.

"Policija je 1. decembra oko 14.30 časova postupala po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem maloletnom licu u jutarnjim časovima pozlilo u prostorijama OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", gde je tom licu ukazana lekarska pomoć i ono je odvezeno u Opštu bolnicu Kotor. Mlađe maloletno lice je prijavilo lekaru Hitne medicinske pomoći da je u prethodnom periodu konzumiralo drogu", potvrđeno je iz Uprave policije, prenose Vijesti.

"Tim povodom izvršeni su i pretresi stambenih objekata dva mlađa maloletna lica sa područja Budve, za koja se sumnja da su vršili uličnu prodaju opojne droge. Navedena lica su dovedena u prostorije Odeljenja bezbednosti Budva u prisustvu roditelja gde su od njih i prikupljena obaveštenja na navedene okolnost", ističu u policiji Policijski službenici u Budvi preduzimaju dalje mere i radnje po navedenom predmetu koje su u toku.

Napominju da se radi o izolovanom slučaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja dece školskog uzrasta.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana, istoj školi u Budvi stigao je mejl sa, kako se ispostavilo, lažnom dojavom da je u nju postavljena eksplozivna naprava, saopštio je MUP Crne Gore.

Službenici Odeljenja bezbednosti Budva su, predizimajući mere i radnje na identifikaciji osobe koja je poslala mejl sa lažnom dojavom da je u Osnovnoj školi "Stefan Mitrov Ljubiša" postavljena eksplozivna naprava, došli do sumnje da je mejl poslao dečak starosti 11 godina.

Video: Stravičan snimak nasilja nad devojkom: Stariji muškarac krvnički bije tinejdžerku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA