Mesecima krao novčanike u Zagrebu, a onda mu je jedna žena stala na put: Zadržala ga dok nije stigla policija

U nedelju ga je jedna žena uhvatila u pokušaju krađe novčanika iz njene torbice

  • 0
Lopov, kradja, otimanje torbice, torba Foto: Shutterstock

Žena je uhvatila 68-godišnjeg muškarca u pokušaju krađe iz njene torbice i zadržala ga do dolaska policije na zagrebačkoj autobuskoj stanici u nedelju posle podne.

"Muškarac je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja da mu navedeno nije jedino krivično delo koje je počinio. Sumnja se da je, uz navedeno krivično delo, počinio još četiri krivična dela "Krađa" i dva krivična dela "Računarska prevara" od kojih jedno u pokušaju", piše policija.

Naime, sumnja se da je 28. aprila 2022. godine oko 17:50 sati, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, došao do dolaznih perona iste autobuske stanice, piše Index.

Nakon što je na peron došao autobus, a putnici su iz prtljažnog prostora počeli da uzimaju prtljag, osumnjičeni je iskoristio gužvu i nepažnju oštećene 61-godišnjakinje, i iz njene torbice otuđio novčanik sa dokumentima, novcem i bankovnim karticama.

Od namere sticanja protivpravne imovinske koristi tada nije odustao već je otišao do bankomata u obližnjoj ulici i sa bankovnog računa oštećene, pomoću otuđene kartice i PIN-a koji je pronašao u novčaniku, podigao novac. Sa još jednog bankovnog računa oštećene pokušao je da podigne novac, ali u tome nije uspeo pa se dao u beg, piše policija.

Više puta krao

Onda navode i drugi slučaj.

"Drugog dana juna, petnaestak minuta iza podneva, sumnja se, ponovo je došao na istu stanicu, prišao 67-godišnjakinji i iz njene torbe otuđio novčanik sa dokumentima i novcem.

Nepažnju građanki na istom mestu iskoristio je u jednom navratu i u novembru i još jedan put u decembru ove godine. Naime, 18. novembra oko 12:40 sati njegova meta bila je imovina 65-godišnjakinje, a 9. decembra u večernjim satima imovina 58-godišnjakinje.

U oba slučaja je, sumnja se, iskoristio nepažnju oštećenih i iz njihovih torbica otuđio novčanike sa dokumentima i novcem, nakon čega se udaljio. Protiv osumnjičenog će biti podnesen Poseban izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu", piše policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA