Čađenović privremeno udaljen sa tužilačke funkcije: Nedostojan vršenja te dužnosti

Udaljen je zbog pokretanja krivičnog postupka, za delo koje ga čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije

  • 0

Tužilački savet Crne Gore doneo je odluku o privremenom udaljenju Saše Čađenovića, specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), sa dužnosti vršenja tužilačke funkcije.

Kako se navodi u saopštenju, Tužilački savet je shodno članu 121 stav 3 Zakona o Državnom tužilaštvu, zbog pokretanja krivičnog postupka, privremeno udaljio Čađenoviča za delo koje ga čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije, prenose Vijesti.

Čađenoviću je određen pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična dela zlopotreba službenog položaja.

Njemu se stavlja na teret da je od sredine 2020. do ove godine postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije.

Video: U toku je velika reorganizacija narko-biznisa: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA