Promrzli migranti spaseni iz Save u Hrvatskoj

Avganistanci su bili umorni, iznemogli i promrzli

  • 1

Pripadnici brodsko-posavske Policijske uprave iz Save su spasli još jednu grupu avganistanskih migranata koji su u Hrvatsku ilegalno ušli iz Bosne i Hercegovine.

Nakon primljene informacije kojom je ujedno zatražena pomoć za spašavanje osoba iz reke Save u šumskom predelu Radinje, policijski službenici su odmah uputili službeno plovilo te angažirali i druge hitne službe.

Policijci su na poplavljenom i nepristupačnom terenu oko 200 metara od reke Save uočili šest muških osoba kojima su pomogli da svode popnu na službeno policijsko plovilo a zatim ih odvezli na sigurno do mesta Davor.

Nakon pružene pomoći i službene obrade, policajci su utvrdili da je reč o šestorici Avganistanaca koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Muškarci su bili umorni, iznemogli i promrzli, navodi se u saopštenju policijske uprave.

Policijska uprava upozorava da su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebno jer je reka Sava nabujala i dobrim delom poplavila okolno područje.

Video: Migrant na Horgošu bacio nož, pa krenuo da beži od naše policije: Našli mu i automatsku pušku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA