≫ 

Ovo je vojnik koji je osumnjičen da je tukao Deda Mraza

Pripadnik Hrvatske vojske M.M. (24) doveden je jutros na saslušanje u Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu

  • 0

Nakon što je pola Badnjeg dana i ceo Božić proveo u policiji zbog sumnje da je pretukao 21-godišnjeg Kristijana Ereiza, odevenog u Deda Mraza, pripadnik Hrvatske vojske M.M. (24) doveden je jutros na Štefanje na ispitivanje u Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu.

Nakon pola sata u tužilaštvu, koje za njega traži pritvor, osumnjičeni vojnik je vraćen u pritvorsku jedinicu odakle će biti odveden dežurnom istražnom sudiji, koji će odlučivati o njegovoj daljnjoj sudbini, piše Jutarnji.

Inače, osumnjičenom M.M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena kazna, ali od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih dobio i nagradni dopust.

Međutim, ponašanje kojem je svedočilo na desetine osoba u centru Slavonskog Broda, u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH, je kršenje vojne obaveze tako da će se dalje odlučivati i o njegovoj vojnoj sudbini kojom je, kažu upućeni u problematiku, zasigurno zapečatio karijeru.

Podsetimo, do brutalnog napada je došlo u popodnevnim satima na Badnji dan kada se na ulici potuklo više osoba. Građani su mobilnim telefonima zabeležili nasilje čiji su uznemirujući snimci vrlo brzo obišli i zgrozili region. Pretučeni Deda Mraz je zadobio teške povrede.

Otac Deda Mraza je okupljenim novinarima ispred bolnice rekao da je zgrožen činom, kao i samom snimkom premlaćivanja njegovog sina, koje nema snage da gleda. Za sve su krivi, kaže, bomboni i kondomi koje je iz kurtoazije delio njegov sin – devojkama bombone, a momcima kondome.

Nedugo nakon toga je usledila tuča više osoba koja je kulminira kada mladić odeven u Deda Mraza pada na pod gde ga brutalno nogom u glavu udara drugi mladić.

Video: Makljanje Deda Mrazova usred bela dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA