Rotvajler izgrizao dvoje dece u Kozarskoj Dubici: Naređena eutanazija psa, vlasniku krivična prijava

Protiv vlasnika psa M.V. podnesen je izveštaj zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti

  • 1
Rotvajler, pas Foto: Shutterstock

Rotvajler, koji je na igralištu u naselju Puhalo u Kozarskoj Dubici napao i povredio dvoje dece, pod nadzorom je, a izdato je i rešenje o eutanaziji, jer zakonska procedura predviđa ovakav postupak kada se utvrdi da je pas ranije činio ista dela, potvrđeno je u Veterinarskoj inspekciji.

Protiv vlasnika psa M.V. podnesen je izveštaj zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, Avaz prenosi pisanje RTV Kozarska Dubica.

"Nakon što je Policijska stanica Kozarska Dubica postupila po prijavi primljenoj 23. decembra da je na dečijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Kozarskoj Dubici, pas napao i ugrizao dvoje dece koja su zadobila telesne povrede, o svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti, za koje će nadležnom tužilaštvu protiv M. V. iz Kozarske Dubice biti dostavljen izveštaj za počinjeno krivično delo", saopšteno je iz PU Prijedor.

Podsetimo, dvoje dece zadobilo je povrede kada ih je na igralištu u Kozarskoj Dubici napao pas i jedno od njih je zadobilo teške povrede u predelu leve noge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    27. decembar 2022 | 09:01

    Imaju li t deca oca,pa da covek resi problem,kakav sud...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA