≫ 

Obesio psa o stablo, komunalci došli na uviđaj i samo ga spustili na tlo: Jeziv slučaj u selu Polača

"O svemu smo obavestili nadležno državno tužilaštvo nakon obavljenog uviđaja i druge nadležne službe", rekla je portparolka PU Ivana Grbin

  • 0
Pas šapa Foto: Shutterstock

U selu Polača, na oko desetak kilometara od Biograda, nepoznata osoba obesila je psa o drvo i tako ga ostavila da visi.

Leš uginule životinje pronašao je u utorak ujutru meštanin koji je šetao i odmah je pozvao policiju.

Na lice mesta došao je komunalni redar, koji je nakon uviđaja skinuo životinju sa drveta, i spustio je na tlo, tako da je leš ostao u šumi, navodi 24sata.

"Vešanje psa...to vam se događa često kod nas u zaleđu Dalmacije, i to kad ljudi nabave novog ljubimca, stari više im nije dobar, i zaista se to radi na takav monstruozan način", tvrdi za 24sata Antonija Validžić iz biogradskog udruženja Shepard kojima je i prijavljen ovaj slučaj.

Kako navodi ovaj portal, samo u prvim danima ove godine, prijavljena su dva uginula psa na Pašmanu i vešanje psa koji je uginuo se, ali se ne zna taočno kad. To bi trebalo istraga da utvrdi.

"O svemu smo obavestili nadležno državno tužilaštvo nakon obavljenog uviđaja i druge nadležne službe", rekla je Ivana Grbin iz PU zadarske.

Odnos prema životinjama definišu zakoni, ali se malo vlasnika njih i pridržava. Primer za to je da ni obavezno čipovanje nije sasvim zaživelo u praksi.

"Čip veroatno taj obješeni mešanac u Polači nije imao, pa ne znamo ko je vlasnik. To sve komplikuje nalaženje onog ko je to učinio. Na selu je to nekako to uobičajeno, pa nije ovo ništa neobično, nađene su i obešene lisice na istom mestu. Često leševe nalaze i lovci, ali to oni ne prijavljuju jer su oni u lovu, pa je i to deo problema. Nema nekog objašnjenja racionalnog zašto je to sve kod nas tako ali naglašavam ako znamo da neko zlostavlja psa najbolje je zvati komunalnog redara koji prijavljuje zločin veterinarskoj inspekciji, ali to se po pravilu ne radi u malim mestima jer niko ne želi da se zamera", objašnjava Validžić.

Krivični zakon za zlostavljanje ili ubijanje životinja propisuje i zatvorske kazne u trajanju do dve godine, ali počilac retko bude pronađen.

Video: Užasavajuća scena: Monstrum lopatom ubio psa i nabo ga na vile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA