≫ 

Policija BiH počela potragu za Miki: Veruje se da je sa ukradenih milion evra došla na Balkan

Ona se nalazi u bazi poternice desetine država, a nemačka policija veruje da je nakon krađe pobegla na Balkan

  • 5
Prosegur, Mirnesa S, Štutgart Foto-kolaž: Shutterstock, Instagram

Nakon što je Interpol Nemačke raspisao zvanično poternicu za Mirnesom S. iz Štutgarta, koja je osumnjičena za krađu milion evra u toj zemlji, u ceo slučaj, uključile su se i policijske agencije BiH, javlja Avaz.

Za Mirnesom, poznatijom kao Miki, koja je rodom iz Busovače ali nema državljanstvo BiH, traga i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Za njom je raspisana i nagrada od 37.500 evra.

Ona se nalazi u bazi poternice desetine država, a nemačka policija veruje da je nakon krađe pobegla na Balkan. SIPA prema informacijama "Avaza", radi na ovom predmetu nakon što je bh. interpol dobio zvanične informacije iz Štutgarta.

Tačnije, zatražili su da se putem baze granične policije BiH proveri da li je Mirnesa kročila u BiH s obzirom na to da njeni roditelji imaju kuću u Busovači i da je više puta boravila u Sarajevu.

Miki, kako navodi Avaz, u proteklih nekoliko dana nije ulazila u BiH i nije registrovan legalan prelazak.

Sada se proverava da li je možda ilegalno prešla granicu.

Nemački interpol traži da se Mirnesa, koja je državljanka Nemačke, ukoliko bude locirana odmah uhapsi i započne proces izručenja pravosuđu ove zemlje.

S obzirom na to da nema državljanstvo BiH, ne bi mogla da se protivi izručenju.

Podsetimo, ova 42-godišnjakinja je osumnjičena da je 14. oktobra oktobra ove godine ukrala više od milion evra iz kompanije za prevoz novca u Štutgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema traga.

Kako je saopštila policija, žena je iz prostorija kompanije tog 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac.

Osumnjičena žena je visoka 174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po celom telu, posebno na rukama. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

"Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778", saopštila je policija u Stutgartu.

Video: Miki iz BiH, osumnjičena za krađu milion evra, živela je luksuzno: Bila operater, možda i menadžer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    5. januar 2023 | 10:58

    Šta ste navalili na ženu kao smrt na babu? Nije nikoga ubila. A pare... Bože moj... Sve je to osigurano i biće oštećenoj firmi plaćeno.

  • dago 1

    5. januar 2023 | 10:21

    Ona se vec izoperisala za 100 hiljada. Svi je traze po velikim sisama a ona njih sad mozda smanjila 😂😂😂😅

  • Zoks

    5. januar 2023 | 19:41

    Maco javi se, znam dobro skonište, niko nas neće naći 😏.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA